Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν Βενιζέλος-Τσαβούσογλου: Τι συζήτησαν

Που θέλησε να βολτάρει ο Τούρκος υπουργός

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν Βενιζέλος-Τσαβούσογλου: Τι συζήτησαν

​Το Κυπριακό και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης συζήτησαν από κοντά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ, ο κ.Βενιζέλος επανέφερε το ζήτημα της απομάκρυνσης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, επαναλαμβάνοντας ότι η παρουσία του αποτελεί «βάναυση παραβίαση των κυριαρχικών δ��καιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Τσαβούσογλου για το ταξίδι του στη Γερμανία και τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε, ενώ τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα των τζιχαντιστών.

Από την πλευρά του, ο κ.Τσαβούσογλου πρότεινε από κοινού επίσκεψη στον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη, όταν επιστρέψει στη Λευκωσία από τις ΗΠΑ όπου νοσηλεύεται, πρόταση την οποία ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα».

Ο Τούρκος υπουργός έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί το Γεντί Κουλέ, για να δει την πόλη της Θεσσαλονίκης από ψηλά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

GENTI_KOYLE-2.jpg

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο άντρες είχαν βρεθεί πρόσφατα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τότε εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετική ανταπόκριση που βρήκε η ελληνοτουρκική συνάντηση στα δημοσιεύματα του Τύπου των δύο χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top