Ανοιχτό αφήνει ο Π. Λαφαζάνης το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών

«Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη»

Ανοιχτό αφήνει ο Π. Λαφαζάνης το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών

​Ανοιχτό άφησε για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών έναντι των δανειστών από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Λαφαζάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ρητορική ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς και δήλωσε:

«Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι η πτώση του Χρηματιστηρίου είναι μια ανεπιθύμητη εξέλιξη, ξεκαθάρισε όμως ότι η πτώση αυτή «δρομολογήθηκε από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και δεν αντανακλά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους φόβους τους πως μια κυβέρνηση αριστεράς δεν θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος της χώρας».

Τέλος απάντησε και στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την διαπραγματευτική θέση της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι «oι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, εφό��ον όμως θέλει να διαπραγματευτεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top