Α. Μητρόπουλος: «Οι εκλογές είναι λόγος παράτασης του Μνημονίου»

«Η χώρα έχει μειωμένο διαπραγματευτικό κύρος»

Α. Μητρόπουλος: «Οι εκλογές είναι λόγος παράτασης του Μνημονίου»

​«Σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος για παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μητρόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Ο κ. Μητρόπουλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει χάσει το διαπραγματευτικό της κύρος και για το λόγο αυτό πρέπει να πάμε σε εκλογές.

«Η χώρα μας, αυτή τη στιγμή μετά τον ευτελισμό της πολιτικής τάξης της πατρίδας μας από τους δανειστές, έχει μειωμένη αξιοπιστία και διαπραγματευτικό κύρος. Έχουμε υποστηρίξει ότι χρειάζεται νέα νομιμοποίηση για να πάμε μετά από Εθνικές εκλογές, σε μεγίστη Εθνική συνεννόηση. Γιατί το κυρίαρχο πρόβλημα της πατρίδας είναι το χαμηλό διαπραγματευτικό κύρος. Είδατε ότι ένα e-mail μπορεί να αλλάζει νόμο του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να υπάρξει ισότιμη συνεννόηση για το ελληνικό ζήτημα. Δεν είναι εξουσιολαγνεία, είναι συναίσθηση της κρισιμότητας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος να παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας. Η διαπραγμάτευση θα αρχίσει και ως προς τις δανειακές συμβάσεις και με την ακύρωση των νόμων. Όσοι λένε ότι με ένα άρθρο μπορούν να καταργηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν έχουν γνώση του όγκου τους. Εδώ θέλει νέο διαπραγματευτικό κύρος. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί κατά το κύρος που αξίζει στη χώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top