«Καυτός» Δεκέμβρης: 3 σενάρια για την εκλογή ΠτΔ και σχηματισμού νέας κυβέρνησης μέσα στο 2015

Συμφωνία Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα;

​Οι μέρες για τη�� εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πλησιάζουν, με τους βουλευτές ήδη να παίρνουν θέση είτε υπέρ είτε κατά της υποψηφιότητας του Σ. Δήμα. Τα «ναι» όμως για την εκλογή ΠτΔ φαίνεται πως δεν είναι αρκετά και τα σενάρια φουντώνουν… με επικρατέστερα τρία, τα οποία ακούγονται και περισσότερο.

Το πρώτο σενάριο λέει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις από τον Αντώνη Σαμαρά πως ο Σ. Δήμας θα είναι ο υποψήφιος και στις τρεις εκλογές για Πρόεδρο, τελικά εκείνος θα αποσυρθεί από την τρίτη ψηφοφορία σε μια προσπάθεια να πεισθούν βουλευτές από την κεντροαριστερά να τον ψηφίσουν. Εδώ βέβαια το μεγάλο στοίχημα είναι το πρό��ωπο που θα τον αντικαταστήσει και παραμένει άγνωστο εάν έχει ήδη επιλεγεί.

Το δεύτερο σενάριο μιλάει για μια συμφωνία του Α. Σαμαρά με τον Α. Τσίπρα. Η συμφωνία αυτή θα είναι βασισμένη στην ανάγκη απεμπλοκής στο ζήτημα με την τρόικα και θα έχει δύο άξονες. Πρώτα θα επιλεγεί πρόσωπο που θα ψηφιστεί από κοινού για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεύτερον θα οριστεί ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ακόμη και χωρίς αλλαγή στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, συμφωνία στο πρόσωπο Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμό ημερομηνίας εκλογών, όλα με στόχο την διαπραγμάτευση με την τρόικα και αμέσως μετά εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top