Π. Λαφαζάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται»

Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δανειστές

Π. Λαφαζάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζετ��ι»

​Μήνυμα στους δανειστές της Ελλάδας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται έστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Υπάρχει μια διάθεση από τους πιστωτές να εκβιάσουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Αυτό που θέλουμε να πούμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τους πιστωτές είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκβιαστεί, ότι θα υπάρχει νωπή λαϊκή βούληση, η οποία θα έχει εγκρίνει πρόγραμμα και μια διαφορετική πορεία για τη χώρα», είπε και πρόσθεσε:

«Με βάση αυτό θα πρέπει να κινηθούν όλοι και να κάνουν τις εκτιμήσεις και τις επιλογές τους. Αν δεν πάρουν υπόψη τους ότι έγιναν εκλογές στη Ελλάδα, ότι έχουμε μια νέα κατάσταση ότι ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει τη γνώμη του και έχει αποφασίσει για κάτι το διαφορετικό, πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα είναι δυσμενείς όχι για τη χώρα μας κυρίως για τους πιστωτές και τα συμφέροντα τους».

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης, το σκηνικό στη χώρα θα τροποποιηθεί ριζικά μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα χρηματοδοτείται μέσω μνημονιακών προγραμμάτων, εδώ και πολλά χρόνια. Η χρηματοδότηση που δίνεται στην Ελλάδα δεν δίνεται για να εξυπηρετήσει, υποτίθεται, τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Κάποιοι μπορούν να υποθέσουν ότι γίνεται και γι’ αυτό. Εγώ λέω ότι αυτοί που μας χρηματοδοτούν, μας χρηματοδοτούν γιατί έχουν συμφέροντα στη χώρα και θέλουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους προοπτικές. Επομένως πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας πολύ και να το μετράμε στις δικές μας επιλογές και στη δική μας πορεία», είπε και πρόσθεσε:

«Αν διακόψουν τη χρηματοδότηση οι πιστωτές, πλήττουν δικά τους συμφέροντα στη χώρα, δεν πλήττουν τη χώρα και τον λαό. Αν αγνοήσουν τις επιλογές του ελληνικού λαού θα πληγούν πρώτα αυτοί που αγνοούν αυτή τη θέληση και τις επιλογές μας. Επομένως θα τροποποιηθεί ριζικά το σκηνικό μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τροποποιηθούν πολλοί σχεδιασμοί και επιλογές. Πιστεύουμε ότι η τροποποίηση αυτή θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top