Βουλή: Απορρίφθηκε τροπολογία της αντιπολίτευσης για το «βραχιολάκι»

Τι ζήτησε ο Αθανασίου από τους γονείς του Ρωμανού

Βουλή: Απορρίφθηκε τροπολογία της αντιπολίτευσης για το «βραχιολάκι»

Δεν αποδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, την κοινή τροπολογία που κατέθεσαν οκτώ βουλευτές (έξι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ και η ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή) και η οποία θα επέτρεπε στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και σε άλλους υπόδικους κρατουμένους να παρακολουθήσουν μαθήματα σε πανεπιστημιακές σχολές στις οποίες έχουν περάσει, φορώντας συσκευές γεω-εντοπισμού (τα λεγόμενα “βραχιολάκια”).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την τροπολογία, εμμένοντας στην κυβερνητική πρόταση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το «βραχιολάκι» θα εφαρμοστεί και στον Ρωμανό «εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου», δήλωσε στη Βουλή ο κ.Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου κάλεσε τους γονείς του απεργού πείνας, τους συνηγόρους του ή και ειδικούς που θα του παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη να τον πείσουν ώστε να αντιληφθεί πως είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και να επιλυθεί η υπόθεσή του.

Ωστόσο διευκρίνισε πως μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να συμβιβαστεί με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του, όπως προ��λέπει η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα.

Αφού ο κ. Αθανασίου επανέλαβε κατηγορηματικά ότι τον δεσμεύει το νομοθετικό πλαίσιο για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση, πλην αυτής που σήμερα φέρνει στη Βουλή και πως αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία τώρα, ενημέρωσε το Σώμα πως παρακάλεσε ο ίδιος προσωπικά για την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος με το βραχιολάκι.

«Τα άλλα δεν γίνονται. Είναι κατάλυση όλου του δικονομικού συστήματος και του κράτος δικαίου» είπε συμπερασματικά για τα όσα προτείνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ για νομοθέτηση.

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, οι αλληλέγγυοι στον Νίκο Ρωμανό απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα απόψε το βράδυ,μέσω του Διαδικτύου.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε το πρωί της Τρίτης πως αν επιτραπεί στον πελάτη του να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του με τη χρήση συσκευής γεω-εντοπισμού, τότε θα σταματήσει την απεργία πείνας. Ωστόσο, η απόρριψη του αιτήματος αυτού δημιουργεί νέα δεδομένα, με τον κ. Ραγκούση μάλιστα να προειδοποιεί ότι ο Νίκος Ρωμανός θα ξεκινήσει και απεργία δίψας, η οποία θα θέσει τη ζωή του σε σοβαρότατο κίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top