Τι κάνει στην Ιταλία ο Γιώργος Παπανδρέου;

Τι δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano»

​Την ώρα που στην Ελλάδα ψάχνουν τις ρίζες του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα…στην Κορινθία, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στην Ιταλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός πέταξε στην γειτονική χώρα για να πάρει μέρος σε συνέδριο αφιερωμένο στην "παρακμή της Δημοκρατίας", το οποίο οργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Εκεί μίλησε μεταξύ άλλων για την Ευρώπη, την κρίση και την Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη πολιτική ολοκλήρωση στην ΕΕ, ώστε να μην αυξηθούν οι εθνικισμοί.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» για τις πρόσφατες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «πρέπει να διασφαλισθεί το δικαίωμα των πολι��ών να διαμαρτύρονται, ώστε να εισακουσθεί η φωνή τους, διότι αυτή είναι η έννοια της Δημοκρατίας. Αλλά οι διαδηλώσεις αυτές πρέπει να γίνονται όσο γίνεται με μεγαλύτερη ηρεμία, χωρίς βία, ώστε να προστατεύεται και η ασφάλεια όλων των πολιτών».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο πρώην πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη «διότι είμαστε μέσα σε ένα σύστημα, το οποίο παρουσιάζει ουσιαστική έλλειψη ισορροπίας. Αν δεν βελτιώσουμε το όλο σύστημα, αν δεν κινηθούμε προς μια βαθιά ολοκλήρωση, προς μια μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση και συνεργασία για να γίνει η Ευρώπη πιο δημοκρατική, θα έχουμε περισσότερες εντάσεις, εθνικισμούς, περισσότερη ξενοφοβία και πιστεύω ότι αυτό θα καταστρέψει την Ευρώπη».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ο κ.Παπανδρέου είπε πως «όταν μια χώρα διέρχεται κρίση, ξεφυτρώνουν λαϊκιστές, οι οποίοι οικοδομούν την καριέρα τους πάνω στον φόβο, στην ανασφάλεια και δεν κοιτάζουν τα πραγματικά προβλήματα, που δεν είναι, βέβαια, το να σκοτώνεις τους μετανάστες- όπως έκαναν κάποιοι- αλλά να γίνει κανείς πιο ανθρώπινος, να στηρίξει την ολοκλήρωση, ώστε να ενισχυθούν η αλληλεγγύη και η ισότητα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top