Δήμας: αυτό που μας ενώνει είναι ανώτερο από αυτό που μας χωρίζει

Κάλεσμα για υπέρβαση από τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Αυτό που μας ενώνει είναι ανώτερο από αυτό που μας χωρίζει» επισημαίνει σε δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας – με πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – Σταύρος Δήμας, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας. Ο κ. ��ήμας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την πρότασή τους, όπως επίσης και τα κόμματα για τα θετικά σχόλια που έγιναν ήδη για το πρόσωπό του, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν ή όχι με την εκλογή του.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε συγκεκριμένα στη δήλωσή του:

«Αυτήν την κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, βρισκόμαστε μπροστά στο ανώτατο καθήκον της εθνικής ενότητας.

Αυτή η ενότητα στην κοινή προσπάθεια για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και του ελληνικού λαού, είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την έξοδο από την κρίση και το πέρασμα σε μια νέα εποχή προόδου και αξιοπρέπειας.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο Κομμάτων.

Η τιμή που ν��ώθω πολλαπλασιάζεται από τα θετικά σχόλια που ήδη διατυπώθηκαν και από την αντιπολίτευση για το πρόσωπό μου. Τους ευχαριστώ και εκλαμβάνω την στάση τους ως αναγνώριση μιας πορείας που είχε πάντα οδηγό της την συνεννόηση και τον διάλογο.

Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στις Κορίνθιες και στους Κορίνθιους συμπατριώτες μου που με ανέδειξαν πολίτικό τους εκπρόσωπο για πολλά χρόνια.

Θέλω να βεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους Βουλευτές και όλους τους Έλληνες, ότι μοναδική μου μέριμνα θα είναι, όπως ήταν και μέχρι τώρα, το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας.

Καλώ όλους να υπερβούμε, με θάρρος και αίσθημα ευθύνης, ό,τι τυχόν μας χωρίζει.

Γιατί αυτό που μας ενώνει είναι ανώτερο, ισχυρότερο και μονιμότερο, για το παρόν και το μέλλον.

Είναι η Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top