Σ. Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της στο άστρο των Χριστουγέννων»

«Οι διεκδικητές της εξουσίας συμπεριφέρονται σαν κομματάρχες»

Σ. Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της στο άστρο των Χριστουγέννων»

​Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το Ποτάμι μετά από την ανακοίνωση για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Παλιοί και νέοι Μαυρογιαλούροι», το Ποτάμι με εμφανή ειρωνική διάθεση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της στο άστρο των Χριστουγέννων, και ο Α. Τσίπρας στον… Άγιο Βασίλη.

Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει:

«Στο άστρο των Χριστουγέννων εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο κ. Τσίπρας, πάλι, ελπίζει στον Αϊ-Βασίλη.

Αυτοί που δεν έχουν σε τίποτα να ελπίζουν είναι οι πολίτες της χώρας, που για άλλη μια φορά βλέπουν τους διεκδικητές της εξουσίας να συμπεριφέρονται ως κομματάρχες.

Με την απόφασή της η κυβέρνηση εγκαινιάζει την πορεία προς ένα δυσοίωνο και απρόβλεπτο αύριο. Αντί τα παλιά κόμματα να προχωρήσουν σε μια πολιτική συμφωνία για την εκλογή ενός δυνατού Προέδρου της Δημοκρατίας, για τροποποιήσεις στο Σύνταγμα και στον εκλογικό νόμο που θα περιόριζαν την ασυλία των πολιτικών και θα βοηθούσαν στην ανανέωση της Βουλής των Μαυρογιαλούρων, χαράζουν πολιτικές με βάση το συμφέρον των κομματικών τους στρατών, αρνούμενοι να συνεννοηθούν ακόμη και για τον χρόνο των εκλογών.

Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν, ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι εξουσιολάγνοι πολιτικοί. Όμως ούτε ο ένας είναι η αναγκαστική λύση, ούτε ο άλλος η "εναλλακτική". Το Ποτάμι, βέβαια, είναι έτοιμο και για εκλογές. Με προτάσεις και λύσεις προς όφελος των πολλών και όχι των συμφερόντων και των συντεχνιών που υπερασπίζονται τα παλαιά κόμματα. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Ποτάμι συσπειρώνονται πλέον οι δημιουργικές δυνάμεις της "επόμενης ημέρας"».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top