Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα!

«Ρισκάρει πρόωρες εκλογές με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής»

Ψηλά στη ειδησεογραφία των γερμανικών ΜΜΕ βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η απόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα.

Σε τηλεγράφημά του με τίτλο «Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα και επισπεύδει την προεδρική εκλογή», το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να παραμερίσει τα εμπόδια για την επιστροφή της Ελλάδας από στις χρηματαγορές. Επισπεύδει λοιπόν την εκλογή του Προέδρου από το κοινοβούλιο. Με τον τρόπο αυτό ρισκάρει πρόωρες εκλογές. Η αριστερή συμμαχία θα μπορούσε τότε να κερδίσει το πάνω χέρι».

«Ο πρώην ταραχοποιός Τσίπρας προσπαθεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης να προσελκύσει επενδυτές» αναφέρει σε δημοσίευμά της η Die Welt. Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να αναλάβει τα πολιτικά ηνία της χώρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «όσο περισσότερο πλησιάζει στην εξουσία, τόσο πιο επίμονα προσπαθεί να πείσει τους κατόχους ελληνικών ομολόγων ότι ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του, δεν θα πρέπει να τους προκαλεί οποιονδήποτε φόβο».

Η Rheinische Post εκτιμά ότι «στην Ελλάδα της κρίσης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει ξεκάθαρους πολιτικούς συσχετισμούς προκειμένου να μπορεί να διαπραγματευτεί σκληρά με τους διεθνείς πιστωτές. Το βράδυ της Δευτέρας επίσπευσε την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κανονικά το Φεβρουάριο. Εάν εκλεγεί νέος πρόεδρος, ο Σαμαράς μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές».

Η Frankfurter Rundschau, τέλος, αναφέρει: «Με την ψηφοφορία ο Σαμαράς ελπίζει σε μια επιβεβαίωση της πολιτικής του στην ευρωκρίση. Τους επόμενους μήνες επίκεινται σκληρές διαπραγματεύσεις. Εάν ο υποψήφιος του Σαμαρά δεν λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top