Επιστρέφουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στην Αθήνα

Ανοίγει ο δρόμος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

​Σήμερα, Τρίτη, επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στην Αθήνα, με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών να υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει με επιστολή και τυπικά το αίτημα της δίμηνης παράτασης, το οποίο και αναμένεται να γίνει δεκτό από το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Επίσης, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα και θα συντάξουν έκθεση πεπραγμένων, στην οποία θα αναφέρονται όλα όσα έχει κάνει η ελληνική πλευρά για να ανταποκριθεί στις μνημονιακές της υποχρεώσεις.

Κατόπιν, η έκθεση αυτή θα πρέπει να μεταφερθεί στα κοινοβούλια των χωρών μελών της ΕΕ για να επικυρώσουν την τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα καταθέσει την Τρίτη και επίσημο αίτημα για την προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL, όμως οι λεπτομέρειες που θα διέπουν τη γραμμή και ο ρόλος του ΔΝΤ θα διευκρινιστούν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν αυτούς τους δύο μήνες της παράτασης.

Επίσης αναμένεται ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί να επισκεφτεί την Αθήνα πριν από τα Χριστούγεννα.