Παρέμβαση Μητσοτάκη: Να εκλέγεται από τον λαό ο Πρόεδρος!

«Δεν θα υπάρξει προκοπή για τον τόπο χωρίς μίνιμουμ συνεννόησης»

Την ανάγκη να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, επισημαίνει ότι ο τόπος χρειάζεται μίνιμουμ συνεννόησης, τάσσεται ��ατά των πρόωρων εκλογών και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ’ ευθείας από το λαό τονίζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορεί ο τόπος να προκόψει αν δεν υπάρχει μίνιμουμ συνεννόησης. Κατεξοχήν πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Ελλάδα δεν θα βγει από τη βαθιά κρίση στην οποία μπήκε αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Ό,τι διαρθρωτικές αλλαγές κι αν κάνουμε, δεν φτάνουν. Χρειάζονται βαθύτερες τομές που είναι μόνο οι συνταγματικές τομές. Γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για την αναθεώρηση; Σήμερα δυστυχώς ο πολιτικός διάλογος έχει καταργηθεί. Ύβρεις ανταλλάσσονται αντί να γίνεται διάλογος» αναφέρει συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι είχε την ελπίδα πως στην αναθεώρηση θα υπήρχε ανταπόκριση από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ξεκάθαρα δηλώνει την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές: «Θέλω να επαναλάβω ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε εκλογές. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Πρέπει η κυβέρνηση αυτή να τελειώσει τετραετία αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε χωρίς την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει τη θέση του για απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και αποσύνδεση της διαδικασίας από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Και για να πω ένα πράγμα που αποδεικνύει πόσο δίκιο έχω: Το γεγονός ότι το Σύνταγμα της μεταπολίτευσης, το οποίο έχει πολλές αδυναμίες όπως είπα στην αρχή, συνδέει την εκλογή του προέδρου με το ενδεχόμενο εκλογών δημιουργεί αυτή την αναστάτωση την οποία περνάει η Ελλάδα σήμερα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα πράγματα θα ήταν απλά, αδιατάραχτα θα συνέχιζε η κυβέρνηση -αυτή ή η όποια κυβέρνηση που θα εξέφραζε την ευρωπαϊκή πλειοψηφία που υπάρχει στο σημερινό κοινοβούλιο- αν δεν υπήρχε το θέμα της εκλογή του Πρόεδρου».

«Γιατί να μην εκλέγεται ο πρόεδρος από το λαό και να τελειώνουμε;» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top