Χαρδούβελης σε Τσίπρα: «Πού θα βρείτε τα λεφτά»;

«Ελπίζω πως και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταστρέψει αυτά που ξεκινήσαμε»

Χαρδούβελης σε Τσίπρα: «Πού θα βρείτε τα λεφτά»;

​Ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρα.

«Είπατε πως δρόμο επιστροφής δεν έχουμε. Φοβάμαι, ότι ο δρόμος της οικονομικής λογικής που έχετε διαλέξει, είναι ένας δρόμος επιστροφής στο παρελθόν, στο ίδιο μοντέλο ανάπτυξης που μας οδήγησε στην κρίση, της μη κοστολογμένης κατανάλωσης με δανεικά. Πώς θα δημιουργήσετε ξαφνικά 300.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο όπως είπατε τον Σεπτέμβρη - και μάλιστα όταν ακούμε απ' τους συνεργάτες σας πως δεν θα αυξήσετε τις δαπάνες του δημοσίου τομέα; Πού θα βρείτε τα λεφτά;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τις αγορές.

«Η στάση των αγορών κάτι μας λέει. Οι αγορές βλέπουν τον κίνδυνο της μη συνέχισης αυτού που δουλεύει. Αν η σκυτάλη πάει ξανά στη βάση, δεν θα έχει γίνει τίποτα. Βλέπουν πως θα χάσουν τα χρήματά τους και φοβούνται», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα συνεχίσει και δεν θα καταστρέψει αυτά που ξεκινήσαμε».

«Ήδη άνθρωποι του κόμματός σας, είπαν κατά τη συζήτηση πως υπάρχουν μεγάλες παθογένειες στην ελληνική οικονομία, άκουσα πως υπάρχει ρήξη θεσμών και αξιών. Κι εμείς αυτό πιστεύουμε», πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης.

Έντονη ήταν η απάντηση του Ε. Τσακαλώτου, ο οποίος, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Γκίκα Χαρδούβελη ότι «μίλησε σαν υπουργός Οικονομικών του Σημίτη».

«Πιστεύετε ναι ή όχι πως έχουμε παγίδα χρέους, πρόβλημα αποπληθωρισμού, ότι δεν γίνεται ανάπτυξη με τις κρατικές δαπάνες στο 38% του ΑΕΠ»; ρώτησε τον κο Χαρδούβελη ο Ε. Τσακαλώτος, ενώ αναφερόμενος στην συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τον ρώτησε:

«Κάνατε λάθος όταν σας ρώτησε η εφημερίδα, αν θα πρέπει να χαλαρώσουν οι όροι του ελλείμματος για τη Γαλλία κι εσείς πήρατε θέση υπέρ του Σόιμπλε; Γιατί να σας στηρίξουμε; Για να συνεχίσετε να λέτε "μπράβο Σόιμπλε, δεν χρειάζεται καμία αλλαγή;"».

Ο κ. Χαρδούβελης πήρε και πάλι τον λόγο και απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙ��Α:

«Απευθύνθηκα στο γερμανικό κοινό, όταν ρωτήθηκα αν θα πρέπει η Γαλλία να υπακούσει στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Και δυστυχώς ο ελληνικός Τύπος άφησε απ' έξω τη μισή μου απάντηση. Είπα πως η Γαλλία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της (γιατί δεν το κάνει και μας δημιουργεί πρόβλημα σαν χώρα) αλλά είπα πως αν οι δαπάνες του γαλλικού Δημοσίου είναι δημόσιες επενδύσεις, θα πρέπει να αφεθούν να ξεπεράσουν το όριο του 3% για το έλλειμμα. Και έχω φάει κριτική απ' την αντιπολίτευση για κάτι που πιστεύει κι εκείνη»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top