Τσίπρας: «Όχι στον προϋπολογισμό σήμερα ισοδυναμεί με όχι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο!»

«Ένα όχι σήμερα που θα γίνει ναι αύριο δεν δικαιολογείται παρά μόνο ως αποτέλεσμα μεθοδεύσεων»

​«Ο Προϋπολογισμός του 2015 σφραγίζει μία πενταετία λιτότητας, της πιο σκληρής οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε με τη βία. Αποτελεί φωτογραφία της πενταετίας αυτής» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής.

«Ο Προϋπολογισμός είναι η θλιβερή εικόνα μιας κυβέρνησης παραδομένης. Στην Ελλάδα παίχτηκε το μεγαλύτερο κόλπο αναδιανομής του πλούτου» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση έγινε ευκαιρία γ��α τους λίγους και εκλεκτούς.

«Έλαχε στην Ελλάδα να είναι ο τόπος που θα εφαρμοζόταν το πιο ακραίο οικονομικό πείραμα» σημείωσε.
Ακόμα είπε ότι: «δεχτήκατε προγράμματα λιτότητας, που δεν θα γίνονταν αποδεκτά σε καμία άλλη Δημοκρατία στην Ευρώπη» και επεσήμανε: «Ό,τι και να προσπαθείτε να κρύψετε δε μπορείτε να αποφύγετε την αλήθεια: Εσείς είστε η πολιτική αστάθεια. Εσείς είστε η κρίση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός του 2015 θα αναθεωρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ προέβλεψε ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε τρίτο επεισόδιο κρίσης και ύφεσης.

«Προειδοποιού��αμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Μόνο εσείς το λέτε πλέον σε όλη την Ευρώπη. Αντί να μειωθε�� εκτινάχθηκε. Διερωτάται ο πολίτης "αφού το χρέος είναι βιώσιμο, τι ακριβώς διαπραγματεύεστε;"» αναρωτήθηκε.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε:

«Εκλογοπροεδρολογία και κείμενα προς υπογραφή. Τι θέλε��ε να κρύψετε; Τι θέλετε ο κόσμος να ξεχάσει; Την πρόβλεψη του πρωθυπουργού τον Σεπτέμβρη ότι θα απογειωθούμε. Θέλετε να κρύψετε το success story και ότι η χώρα έχει αναπτυξιακή προοπτική. Θέλετε να κρύψετε όλα όσα μας λέγατε για το ΔΝΤ που φεύγει. Μόλις πριν από μια εβδομάδα αναγκαστήκατε να μας πείτε ότι η χώρα μένει στο βαθύ σκοτάδι».

Επίσης τόνισε: «Όχι στον προϋπολογισμό σήμερα ισοδυναμεί με όχι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο! Ένα όχι σήμερα που θα γίνει ναι αύριο δεν δικαιολογείται παρά μόνο ως αποτέλεσμα μεθοδεύσεων και ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του απέναντι στον ελληνικό λαό».

Στην συνέχεια απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό:

«Πιστεύετε ότι αυτό που νοιάζει τους συμπολίτες μας που θα βγουν στην σύνταξη, τις μητέρες με ανήλικα είναι αν θα τους κόψετε τα συντάξιμα χρόνια με πιστωτική γραμμή ή με μνημόνιο; Αυτό που ετοιμάζεστε να κόψετε το ΕΚΑΣ είναι με ποιόν τρόπο θα το κόψετε; Τους συμπολίτες μας στα νησιά αν θα αυξήσετε τον ΦΠΑ είναι με παράταση έξι μηνών ή ενός μήνα; Δεν τον απασχολεί το παιχνίδι με τις λέξεις αλλά με τις ζωές του».

«Ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι η προστασία και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η κατάργηση της πρόσφατης αντεργατικής νομοθεσίας» πρόσθεσε.

«Το Μνημόνιο δεν είναι κάτι από το οποίο μπορεί να μπαινοβγαίνει. Όποιος υπηρετεί το μνημόνιο, δύσκολα βρίσκει την πόρτα της εξόδου» είπε.

«Το Σύνταγμα χρειάζεται αλλαγές για την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Όχι για τη συνταγματοποίηση του Μνημονιακού καθεστώτος» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ.Τσίπρας και απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, είπε: «Ελάτε αύριο το πρωί να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία των εκλογών. Μην επιλέγετε την αποσταθεροποίηση. Επιλέξτε τον δημοκρατικό δρόμο. Όλα τα άλλα είναι αδιέξοδα και έχουν κοντά ποδάρια».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top