Αλ.Τσίπρας: ''Οι επερχόμενες εκλογές θα φέρουν ιστορική αλλαγή''

Δείτε τι δήλωσε σε συνέντευξή του στην Σέρβικη εφημερίδα

​Η εφημερίδα «Πολίτικα» της Σερβίας δημοσίευσε την Κυριακή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον τίτλο «Η Ευρώπη βυθίζεται στην ανασφάλεια».

«Οι επερχόμενες εκλογές θα επιφέρουν ιστορική αλλαγή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και με αφοσίωση να εργαστούμε για την υλοποίηση των στόχων μας» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, καλούμενος να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η επιτυχία δεν είναι προσωπική αλλά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αριστεράς που συντάχθηκαν σε ένα κοινό μέτωπο κατά των μέτρων λιτότητας.

«Προβλέψαμε την αποτυχία των μέτρων λιτότητας και τις καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία και διατηρήσαμε τη συνοχή με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν την ίδια άποψη», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Στην ερώτηση αν αναθεωρήθηκε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι τώρα πλέον δεν μιλάει για διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα ο κ. Τσίπρας, αφού επισημαίνει ότι ανάλογα ερωτήματα συναντώνται καθημερινά στην Ελλάδα, απαντάει κατηγορηματικά:

«Η στάση μας είναι σαφής. Θα καταργήσουμε όλους τους νόμους πάνω στους οποίους στηρίζεται η πολιτική της λιτότητας. Βεβαίως και θα αναζητήσουμε λύση και για το πρόβλημα του χρέους. Σ' αυτήν τη βάση θα προσπαθήσουμε να κινήσουμε νέες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας κάτι που θα επιτρέψει να εισέλθει η Ελλάδα σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του χρέους της».

Στην ερώτηση αν θα επιβληθούν «δραστικά μέτρα φορολόγησης του πλούτου» ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην κρίση είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο πλούτος δεν φορολογείται. Αναφέρει ότι με στόχο την εξυπηρέτηση του πολιτικού κατεστημένου επιβάλλονται μειώσεις σε συνταξιούχους και χαμηλόμισθους, κλείνουν νοσοκομεία και διαλύεται το σύστημα κοινωνική πρόνοιας, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση ειδών ευρείας κατανάλωσης και «σβήνουν» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Αυτή η πρακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς προτείνουμε ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης όπου ο καθένας θα καταβάλει στο ταμείο του κράτους ανάλογα με το κέρδος που έχει και τον πλούτο του» συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επισήμανση ότι «σε αντίθεση με πολλούς Ευρωπαίους αριστερούς δεν εναντιώνεται στην ενότητα της Ευρώπης» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Η Ευρώπη βυθίζεται στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια. Η απάντηση σ' αυτή την κρίση δεν μπορεί να είναι ο απομονωτισμός».

Επισημαίνει δε την ανάγκη να εγκαταλειφθεί η πολιτική λιτότητας, να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και να δοθεί προτεραιότητα στις ανθρώπινες ανάγκες.

«Με άλλα λόγια -συμπληρώνει- η μοναδική σωστή απάντηση στη σημερινή κρίση είναι μία δημοκρατική και κοινωνικά υπεύθυνη Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για την ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς που παρατηρείται την Ευρώπη τονίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται επικεφαλής των αλλαγών αυτών» και συμπληρώνει: «Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός εναλλακτικού πολιτικού κινήματος που θα αλλάξει "από τα κάτω" την Ευρώπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top