Στην πλατεία Συντάγματος σε sleeping bag μαζί με τους Σύρους κοιμήθηκε ο Μιχελογιαννάκης

Ξεκίνησε την απεργία πείνας

Στην πλατεία Συντάγματος σε sleeping bag μαζί με τους Σύρους κοιμήθηκε ο Μιχελογιαννάκης

​Σε sleeping bag, στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους Σύρους κοιμήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας.

Ο κύριος Μιχελογιαννάκης όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος εδώ και ημέρες, στον Νίκο Ρωμανό, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα.

dan10.jpg

«Η πράξη μου συνειδησιακά μου δίνει μεγάλο κουράγιο», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον Ρωμανό πρόσθεσε ότι «τα παραπολιτικά σχόλια είναι καθημερινά και πολύ άσχημα. Χαμηλού επιπέδου άνθρωποι μιλούσαν υποτιμητικά για τον Ρωμανό και θα πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός νέου με αριστερή παιδεία. Είναι αποφασισμένο να πεθάνει και δεν πρέπει η ελληνική κοινωνία να το επιτρέψει».

Επανερχόμενος στο θέμα των Σύρων προσφύγων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν ζητούν ελεημοσύνη, αλλά αναθεώρηση του συμφώνου μετανάστευσης, ώστε να θεωρηθούν πολιτικοί πρόσφυγες.

Ακόμη σημείωσε πως το κρύο «είναι απαράδεκτο και λυπάμαι τα μωρά που πρέπει να το αντέξουν».

Όσα ειπώθηκαν προκάλεσαν την παρέμβαση του Άδωνι Γεωγιάδη, ο οποίος τόνισε πως στην πραγματικότητα αυτό που ζητούν οι Σύροι πρόσφυγες είναι να αλλάξει η νομοθεσία ολόκληρης της Ευρώπης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top