Τσίπρας: Απίθανο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πάμε σε πρόωρες εκλογές

"Η απόλυτη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει σεισμό που θα ταράξει όλη την Ευρώπη"

Τσίπρας: Απίθανο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πάμε σε πρόωρες εκλογές

​Την εκτίμηση πως η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Βελιγραδίου.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε μάλιστα πως «οι εκλογές αυτές θα οδηγήσουν σε μία ανατροπή στην Ευρώπη δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη βουλή».

«Αυτό θα είναι μια μεγάλη, σημαντική εξέλιξη, θα είναι ένας σεισμός που θα ταράξει όλη την Ευρώπη και θα δημιουργήσει ανάλογη δυναμική και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό τον σεισμό θα τον αισθανθείτε και εδώ στο Βελιγράδι».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πολιτική της Ευρώπης και καθοριστικής σημασίας για την ενταξιακή πορεία της Σερβίας και των δυτικών Βαλκανίων».

Αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας επισημαίνοντας ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο. «Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στέλνοντας το ερευνητικό "Μπαρμπαρός" και πολεμικά πλοία εντός της ΑΟΖ της Κύπρου» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρέπει να πείσουμε τους γείτονές μας τους Τούρκους, όπως και εσείς τους γείτονές σας τους Αλβανούς, ότι με τις προκλήσεις και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα θετικό αποτέλεσμα».

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια απώλεσε μεγάλο μέρος της οικονομικής της δυναμικής αλλά την γεωπολιτική της δυναμική και την αμυντική της ικανότητα τ�� διατηρεί στο ακέραιο» είπε ο κ.Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η αποτρεπτική ικανότητα κάποιας χώρας έχει να κάνει όχι μόνο με τα όπλα αλλά και το ηθικό, το πάθος και την αποφασιστικότητα που δεν λείπουν από τον ελληνικό λαό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στους κίνδυνους που ελλοχεύουν από τους αυξανόμενους εθνικισμούς στα Βαλκάνια, ενώ μιλώντας για την Ελλάδα εκτίμησε ότι τα πράγματα στην χώρα είναι χειρότερα από πριν την κρίση παρά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν.

Επανέλαβε τέλος, την πρόταση του να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με το μοντέλο που εφαρμόστηκε το 1953 για τη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top