Κόντρα Αθανασίου-Κωνσταντοπούλου για τον απεργό πείνας Ρωμανό

"Ο Νίκος είναι στα χέρια των δικαστών" είπε η βουλευτής."Κάνουμε ότι μπορούμε"¨είπε ο υπουργός

Κόντρα Αθανασίου-Κωνσταντοπούλου για τον απεργό πείνας Ρωμανό

Κόντρα Ζωής Κωνσταντοπούλου και Χαράλαμπου Αθανασίου προέκυψε με αφορμή το θέμα του Νίκου Ρωμανού κατά τη διάρκεια τη�� Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι το Υπουργείο το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να φέρει διάταξη για να συνεχίσει τις σπουδές του, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κράτος που προφασίζεται τα δικαιώματα όλων και τον εξουθενώνει.

«Όποιος περνάει στο πανεπιστήμιο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πάρει και άδεια. Μόνο τα δικαστήρια, μόνο τα συμβούλια μπορούν να αντικαταστήσουν μία προσωρινή κράτηση. Το δικαστικό συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία. Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι ότι κάνουν και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να τελειώσει τις σπουδές του. Κατηγορείται για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Το υπουργείο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φέρει διάταξη για να συνεχίσει τις σπουδές του. Αυτό μπορεί να κάνει και αυτό κάνει. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή ενός παιδιού. Και θα περίμενα να ακούγονται πιο υπεύθυνες θέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Αθανασίου.

Από την πλευρά της η κ.Κωνσταντοπούλου είπε «Ο Νίκος είναι στα χέρια σας, στο χέρια του σωφρονιστικού συστήματος και των δικαστών. Το κράτος που προφασίζεται τα δικαιώματα όλων, τον εξουθενώνει. Να τοποθετηθεί το δικαστικό σώμα για αυτή την παραβίαση».

Κατά την ομιλία της, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό για τη Δικαιοσύνη για το 2015, ο οποίος συζητείται σήμερα, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «θέλει να κάμψει το φρόνημα των δικαστών».

Ο κ.Αθανασίου υποστήριξε ότι το κράτος δεν είναι απολύτως συνεπές σε ό,τι υποσχέθηκε, ωστόσο ζήτησε από τους δικαστές να κάνουν υπομονή. Για τον κ. Αθανασίου η κυβέρνηση δεν έδειξε ασέβεια στις δικαστικές αποφάσεις αλλά αδυναμία.

Σε απαξίωση του δικαστικού σώματος οδηγεί η αδιαφορία της κυβέρνησης ,όπως είπε στην ομιλία της από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η πρόεδρος της Ένωσης και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Στα χρόνια προβλήματα και τις παθογένειες της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος , ο οποίος επισήμανε ότι «σε πείσμα ων καιρών οι δικαστές πορεύονται με ήθος, δεν φυγομαχούν μπροστά στον όγκο των δικογραφιών και προσπαθούν να ανταποκριθούν στο θεσμικό τους ρόλο, ακόμα και όταν λοιδορούνται και υβρίζονται».

Η εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μίλησε επίσης για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης και κάλεσε τους δικαστές να ανταποκριθούν παρά τις δυσκολίες στο θεσμικό τους ρόλο: «Έχουμε χρέος -είπε η Εισαγγελέας- να συνεχίζουμε παρά τις περικοπές και εκτός ωραρίου να ξεράσουμε τον εαυτό μας για να αποδώσουμε δικαιοσύνη στο Έλληνα πολίτη»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top