Κλίμα πολέμου στη Βουλή μετά την «εμπρηστική» επιστολή της ΕΛΜΕ

Γεωργιάδης: Να καταδικάσει ΤΩΡΑ ο ΣΥΡΙΖΑ – Βούτσης: Δεν πέφτουμε στην παγίδα

Κλίμα πολέμου στη Βουλή μετά την «εμπρηστική» επιστολή της ΕΛΜΕ
Υψηλά ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή γύρω από το θέμα της «εμπρηστικής» επιστολής της 5ης ΕΛΜΕ προς τους μαθητές, στην οποία κάνει λόγο για «κράτος δολοφόνων» και καλεί τους μαθητές σε εξέγερση.

«Ενώ όλοι έχουμε ζητήσει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση λόγω των ημερών, συνέβη ένα γεγονός που θέλουμε να καταγγείλουμε. Η 5η ΕΛΜΕ απευθύνει ένα γράμμα προς τους μαθητές ενόψει της αυριανής μέρας» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε αναφερόμενος στην επίμαχη επιστολή: «Αναφέρομαι σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Καλούν τους μαθητές να φτύνουν τον ΠτΔ, τον οποίο θεωρούν δήθεν αγωνιστή, χαρακτηρίζουν το κράτος ως κράτος δολοφόνων και καλούν τους νέους σε εξέγερση εναντίον αυτού του κράτους. Και όλα αυτά μια ημέρα πριν την επέτειο της ημέρας θανάτου του Γρηγορόπουλου».

«Καλούμε τα κόμματα της Βουλής να τοποθετηθούν για αυτό το αίσχος και ζητάμε από όλα τα κόμματα, και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι στέλεχος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του, να καταδικάσουν το εν λόγω ψήφισμα που αποτελεί ντροπή στη σελίδα της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας» σημείωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε: «Παράλληλα, καλούμε τον υπουργό Παιδείας να λάβει όλα τα πειθαρχικά μέτρα».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Νίκος Βούτσης: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μία ώρα πριν τα δελτία των 20.00, έδωσε τη σημερινή του εκδοχή -δεν λέω παράσταση- για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Έδωσε ένα κείμενο που δεν έχουμε υπόψη μας αλλά αν ισχύει μπορεί να αναλάβει την ευθύνη του το συνδικαλιστικό όργανο που το ‘έχει υπογράψει».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μία κλιμάκωση έντασης» ενώ επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας πως θέλει να του υπενθυμίσει ότι «αύριο δεν είναι τα 6 χρόνια από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι από τη δολοφονία του».

«Δεν πέφτουμε σε αυτό το επί��εδο της αντιπαράθεσης για να υπάρχει μια όξυνση που θα κυριαρχήσει πάνω στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στα δελτία των 8. Η συνεχής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στο αν επανέλθει η στρατηγική των δύο άκρων» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου το λόγο, επί προσωπικού: «Φυσικά και είναι φόνος. Απεφάνθη δικαστήριο που καταδίκασε τον δολοφόνο για ανθρωποκτονία. Δεν περιμένουμε από εσάς να το μάθουμε. Η δημοκρατία, που οι δικοί σας κομματικοί εγκάθετοι αποκαλούν τυραννία ,τον συνέλαβε και τον καταδίκασε».

«Αν δεν μπορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει αυτό το κείμενο, όλα τα άλλα που είπατε είναι καθαρή υποκρισία. Αν έχετε ψυχή και θάρρος, να σηκωθείτε και να το καταδικάσετε» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top