Μόνο οχτώ βουλευτές υπέγραψαν το κείμενο για τον ΠτΔ

Ανάμεσά τους 3 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ο Π. Τατσόπουλος

​Στην Βουλή κατατέθηκε το κείμενο πρωτοβουλίας βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, το οποίο τελικά υπογράφουν οχτώ βουλευτές και όχι δέκα όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Οι τρεις είναι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και συγκεκριμένα ο κ. Τσούκαλης, η κα Φούντα και ο κ. Ψύρρας, ενώ οι υπόλοιποι είναι ανεξάρτητοι βουλευτές, ανάμεσά τους και ο Π. Τατσόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος διατεινόταν ότι δεν θα ψηφίσει και θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος με το οποίο εξελέγη.

Φαίνεται όμως ότι τώρα αλλάζει στάση και μπαίνει στην ομάδα των βουλευτών που ζητούν να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Τριγμοί όμως προκαλούνται και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αφού ο πρόεδρος του κόμματος, Φ. Κουβέλης, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τώρα βλέπει τρεις βουλευτές του να πηγαίνουν κόντρα στην κομματική γραμμή.

Όπως έγραψε και το star.gr, στο κείμενο αυτό οι βουλευτές τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης της αναθεώρησης του Συντάγματος και της πραγματοποίησης των κοινοβουλευτικών εκλογών εντός του 2015, σε χρόνο που θα προσδιορισθεί επακριβώς μετά από συμφωνία των κομμάτων.

Διαβάστε το κείμενο των βουλευτών:

SuperScan.pdfSuperScan.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top