Βέλη Βενιζέλου σε Παπανδρέου: Δεν θα επιτρέψω παιχνίδια εις βάρος της χώρας

«Εφικτή η συμφωνία με την τρόικα ώς τις 15 Δεκεμβρίου χωρίς νέα μέτρα»

Βέλη Βενιζέλου σε Παπανδρέου: Δεν θα επιτρέψω παιχνίδια εις βάρος της χώρας

​Την εκτίμηση πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την ελληνική πλευρά ως τις 15 Δεκεμβρίου, που είναι και η τελευταία μέρα της προθεσμίας που μας δίνει το Euro working Group, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών, μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, αναφέρθηκε στα σενάρια επέκτασης του Μνημόνιου για λίγους μήνες μέσα στο 2015, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μιλάμε για παράταση του προγράμματος αλλά για τεχνική επέκταση των διαδικασιών».

«Επειδή μιλάνε κάποιοι για παράταση του προγράμματος: Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς δάνειο» πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος, στέλνοντας το μήνυμα στους δανειστές ότι δεν μπορούν να επιβάλουν μέτρα που δεν ευνοούν την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.«Κανείς δεν μπορεί να εισηγηθεί ή να επιβάλει μέτρα που αντί να ευνοούν, σκοτώνουν την ανάπτυξη», επισήμανε.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν θα επιβληθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, όπως το κούρεμα μισθών ή συντάξεων, ενώ σχολιάζοντας τα σενάρια των πρόωρων εκλογών με αφορμή και την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν... ξέχασε και τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο και φωτογράφισε λέγοντας με νόημα ότι δεν αφήσει να παιχθεί «αυτό το παιχνίδι εις βάρος της χώρας».

Ο κ. Βενιζέλος με αιχμηρή δι��θεση προς τον πρώην πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι αρκεί «ακόμα και ένας άνθρωπος για να αδικήσει τη δουλειά πολλών», ενώ πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τροφοδοτεί το δημόσιο διάλογο με εσφαλμένες εντυπώσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι τον ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην αβεβαιότητα γύρω από το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ήταν αδιανόητο το ΠΑΣΟΚ «να γίνει πηγή αβεβαιότητας και αστάθειας μετά την εκλογή του νέου Προέδρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top