Δένδιας: από «καταναλωτής» παραγωγός τεχνολογίας θα γίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Τι είπε κατά τον εορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας

Δένδιας:  από «καταναλωτής»  παραγωγός τεχνολογίας θα γίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν και στην παρούσα συγκυρία να κινηθούν και πέρα τον παραδοσιακό τους ρόλο, διευρύνοντας τα όρια του παραδείγματος το οποίο παρέχουν. Μπορούν να αποτελέσουν εκμεταλλευόμενες το εξαιρετικής ποιότητας και εκπαίδευσης ανθρώπινο δυναμικό, κύτταρο παραγωγής, τεχνολογίας και καινοτομίας. Εφ’ όσον ο χρόνος υπάρξει, είναι πρόθεσή μου να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί σαφής οδικός χάρτης που θα μετατρέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις από απλό καταναλωτή σε σημαντικό παραγωγό καινοτομίας και τεχνολογίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά τον εορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, στο Σχολή του Όπλου στο Μεγάλο Πεύκο.

«Η υπεράσπιση των πατρίων συνδυάζεται άριστα με την ευκαιρία ανάδειξης των Δημιουργικών Δυνάμεων των στελεχών μέσω της παραγωγής, καινοτομίας και τεχνολογίας» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο Υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αγνώστου Πυροβολητού και στη συνέχεια έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ταγματάρχη (ΠΒ) Δημητρίου Κωστάκη, ο οποίος διακρίθηκε στα πεδία των μαχών κατά τις επιχειρήσεις των Βαλκανικών Πολέμων, της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της εποποιΐας 1940 – 1941.

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας και η στρατιωτική ηγεσία παρακολούθησαν σύντομη επίδειξη οπλικών συστημάτων Πυροβολικού.

Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Στον εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος της Βουλής, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διπλωμάτες και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων κρατών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top