Όλα ή τίποτα λέει το ΔΝΤ

Επικαλείται το καταστατικό του και δεν προτίθεται να το παραβιάσει

Όλα ή τίποτα λέει το ΔΝΤ

​Με παρασκηνιακές διαρροές επιδιώκει το ΔΝΤ να δώσει τον τόνο της στάσης που είναι διατεθειμένο να κρατήσει στις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση.

Έτσι, πηγές του Ταμείου υποστηρίζουν ότι το ΔΝΤ παραβίασε αρκετές φορές το καταστατικό του για να καλύψει τις καθυστερήσεις των Ελλήνων αρμοδίων από την πρώτη στιγμή.

Τώρα όμως όπως λένε ο κλοιός σφίγγει και τα θέλουν όλα ή τίποτα. Χαρακτηρίζουν μάλιστα το ελληνικό πρόγραμμα «μνημείο παρανομιών» από την πλευρά του ΔΝΤ, αναφερόμενοι στο γεγονός ότι παρά το ότι έλεγαν τα μέλη της αποστολής, τόσο ο Ντομινίκ Στρος Καν, όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ, έβρισκαν «πόρτες» και «παράθυρα» για να εξυπηρετήσουν τη χώρα μας.

Αυτό συνέβαινε επειδή οι ελληνικές αρχές δεν τηρούσαν τις υποσχέσεις τους και δεν υλοποιούσαν τίποτα, ούτε τις απλές πρόνοιες του ελληνικού προγράμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότ�� στα λεγόμενα «ανοικτά θέματα» περιλαμβάνονται και υποχρεώσεις του Μνημονίου από το 2010.

Πάντως κύκλοι του ΔΝΤ διαμηνύουν ότι απέναντί τους βλέπουν μόνο την Ελλάδα και όχι τον εκάστοτε πολιτικό και ότι δεν σκοπεύουν να βάλουν κανέναν αστερίσκο στο καταστατικό τους για να διευκολύνουν την ελληνική πλευρά.

Ουάσιγκτον, Δ. Σουλτογιάννης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top