Ο Μητσοτάκης στη Ρώμη

Στη Σύνοδο των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης της Κοινότητας

Ο Μητσοτάκης στη Ρώμη

​Με τη διαπίστωση ότι ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη νέα οικονομική διακυβέρνηση των χωρών της ΕΕ ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Ρώμη, η Σύνοδος των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης της Κοινότητας.

Ο Έλληνας υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, το οποίο είναι «χτισμένο» σε τέσσερις πυλώνες, υποστηριζόμενο από σύγχρονα εργαλεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις νέες τεχνολογίες.

Οι βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου σχεδίου, σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη, είναι

-Η αναδιοργάνωση των διοικητικών δομών

-Ο εξορθολογισμός των διοικητικών διαδικασιών

-Η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού
-Η ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

«Στόχος μας είναι η μετάβαση από μια μεγάλη, αλλά αδύναμη κρατική δομή, σε ένα κράτος δίκαιο και αξιοκρατικό με διοικητική αποδοτικότητα, αποτελεσματικότητα, με συνεχή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός, χαρακτηρίζοντας την μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου του «εθνική ατζέντα».

«Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός με τεράστιο ταλέντο, δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Πλέον συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε και που αξίζει στην κοινωνία μας» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top