Χ. Αθανασίου: "Δεν υπήρχε τρόπος να παρέμβουμε για την υπόθεση Ρωμανού"

Επανέλαβε ότι θα γίνει ότι χρειάζεται για να σπουδάσει εξ αποστάσεως

​Για τυπική διαδικασία, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, σχετικά με την απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες, ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή του.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Αθανασίου είπε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση καθώς ο Ρωμανός εκτός από κατάδικος είναι και υπόδικος και σε βάρος του εκκρεμούν κι άλλες καταδικαστικές αποφάσεις.

Όπως εξήγησε, για τους υπόδικους, πρέπει να παρασχεθεί σχετική άδεια με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, κάτι ��ου δεν είχε γίνει στην προκειμένη περίπτωση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, επανέλαβε την προαναγγελία που έκανε την Τετάρτη για νομοθετική ρύθμιση ώστε οι ανήλικοι και νεαροί κατάδικοι να σπουδάζουν εξ αποστάσεως μέσα από τη Βουλή.

«Θα ήταν αντιφατικό να λέμε μπράβο στα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν και από την άλλη να τους στερούμε τη δυνατότητα να σπουδάσουν», είπε ο κ. Αθανασίου και υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους η Πολιτεία αύξησε τα καταστήματα κράτησης όπου υπάρχουν ανήλικοι, σε επτά.

Ο κ. Αθανασίου σε ερώτηση γιατί κάποιοι υπόδικοι κάνουν πάρτι στη Μύκονο και άλλοι δεν μπορούν να σπουδάσουν, απάντ��σε ότι η Πολιτεία δεν εκδικείται, ενώ τόνισε ότι η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να κατατεθεί ακόμα και σήμερα, εφοσον ολοκληρωθούν οι επαφές που έχει με τα κόμματα.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών,ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομιμοποιηθεί.

Παρ’ όλ’ αυτά, διόρθωσε την δήλωσή του ότι η Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαγορεύει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, διευκρινίζοντας ότι δεν την προβλέπει.

Όσο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης, επανέλαβε ότι θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν οι συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top