«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Γεωργιάδης-Τσακαλώτος!

Η αστική τάξη και ο… Γκράμσι έφεραν κόντρα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Γεωργιάδης-Τσακαλώτος!
Ένταση για την αστική τάξη και τον… Γκράμσι είχαν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του τόνισε πως δεν είναι «στο φαν κλαμπ του αστικού πολιτισμού καθώς δεν είναι και το αγαπημένο μου», ενώ πρόσθεσε με αιχμές προς τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Σοφία Βούλτεψη: «Λίγο-πολύ συμφωνώ με την απάντηση που έδωσε ο Μαχάτμα Γκάντι όταν τον ρώτησαν τι ιδέα έχει για το δυτικό πολιτισμό και απάντησε “θα ήταν καλό να υπάρχει”. Τώρα χάνεται και μέρος του αστικού κόσμου, γιατί υπάρχουν και αξίες στον αστικό κόσμο που δεν μπορεί να τις αντιπροσωπεύσει ούτε η Σοφία Βούλτεψη, ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Είναι κατάντια για το δικό σας κόσμο ότι φτάσατε να σας αντιπροσωπεύουν αυτά τα δύο άτομα».

O εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος παρενέβη για να πει στον κ. Τσακαλώτο ότι είναι ανεπίτρεπτη η προσωπική αναφορά που κάνει. Ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον κ. Λυκουρέντζο αποκρίθηκε: «Δεν σας διέκοψα, αυτός είναι ο πολιτισμός σας;».

Λίγο μετά η Σοφία Βούλτεψη ακούστηκε από το έδρανό της να φωνάζει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Ας βάλουμε δίπλα-δίπλα τους λογαριασμούς μας, να τους συγκρίνουμε»! Η απάντησή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταχειροκροτήθηκε από την ΚΟ του κόμματός του, ήταν: «Νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοούσα για τον πολιτισμό που έλεγα λίγο πριν».

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και επιτέθηκε κατά μέτωπο στον κ. Τσακαλώτο, με την ΚΟ της ΝΔ να είναι αυτή που καταχειροκρότησε αυτή τη φορά: «Κύριε συνάδελφε, η αλήθεια είναι ότι όταν σας άκουγα στην αρχή να αναφέρεστε στον Γκράμσι, μου έκανε εντύπωση που κάνατε αυτήν την αναφορά. Γιατί, ξέρετε, την είπατε μισή. Ο Γκράμσι δεν είπε αυτό. Είπε ότι πριν πεθάνει το παλαιό και μέχρι να γεννηθεί το νέο, μεσολαβεί η εποχή των τεράτων. Πράγματι, κύριε Τσακαλώτε, είστε τα πολιτικά τέρατα αυτής της κρίσης!».

«Το αν εγώ εκφράζω τον αστικό κόσμο ή όχι, αυτό προφανώς θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι μου, δεν θα το κρίνετε εσείς» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είχα την τύχη σας να γεννηθώ πλούσιος σε χώρα του εξωτερικού, να σπουδάσω στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, των χωρών των ιδρυτών του καπιταλισμού και εκεί όπου ανθεί ο καπιταλισμός. Και μετά από είκοσι χρόνια δουλειάς σε πάγκους και σε βιβλιοπωλεία, δεν μπόρεσα να έχω μερίδια στη BlackRock. Αυτό πράγματι είναι μία ζημιά για μένα και είμαι βέβαιος και για την κυρία Σοφία Βούλτεψη, η οποία δουλεύει και εκείνη μέσα στην πιο δύσκολη συνθήκη αυτής της χώρας, χωρίς να έχει απολαύσει τα πολύ μεγάλα προνόμια της Οξφόρδης και των άλλων μεγάλων πανεπιστημίων, που είναι πολύ αστικά, κύριε Τσακαλώτε».

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Τσακαλώτο «προδότη»: «Άρα, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι εσείς μάλλον είστε προδότης της δικής σας τάξεως, της αστικής τάξεως, διότι είστε κατεξοχήν γέννημα αυτής της αστικής τάξεως την οποία τώρα πολεμάτε και μάλιστα με αυτόν τον ανεπαρκή τρόπο που παρακολουθήσαμε προηγουμένως». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top