Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού

Διαφώνησε με το αίτημα Καμμένου για αναβολή ο Μεϊμαράκης

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2015.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, όπως είχε πράξει και προηγουμένως με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς υποστήριξε ότι "την ώρα που εμείς συζητάμε τον Προϋπολογισμό, η κυβέρνηση συνδιαλέγεται μέσω e-mail και τηλεδιασκέψεων με την Τρόικα για την επιβολή νέων μέτρων που τον ανατρέπουν".

"Προτείνουμε να αναβληθεί η συζήτηση για λίγες μέρες, μέχρις ότου καταλήξει η κυβέρνηση με την Τρόικα, ποιον Προϋπολογισμό θα ψηφίσει το Σώμα - ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός και να δούμε τη Δευτέρα καμία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να τον ανατρέπει. Αυτό θα ήταν προσβολή και για την κυβέρνηση και για το Σώμα" ανέφερε ο κ. Καμμένος.

"Το έχουμε συζητήσει αυτό εκτενώς" απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. "Πολλοί εκτιμούσαν και τα δύο προηγούμενα χρόνια ότι δεν θα εκτελεστεί ο Προϋπολογισμός - και όμως εκτελέστηκε. Επειδή είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προτείνω να διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση" συμπλήρωσε.

Έκκληση να αντιμετωπιστεί η υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Π. Λαφαζάνη, κατόπιν συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top