Ποτάμι για Ρωμανό: Οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα

Προτείνει να του δοθεί άδεια με ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Ποτάμι για Ρωμανό: Οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα
«Οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα. Ο Νίκος Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση» επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για το θέμα της εκπαιδευτικής άδειας του.

Όπως αναφέρει το κόμμα του κ. Θεοδωράκη, θα μπορούσε να δοθεί λύση με την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει τη χορήγηση αδειών σε υπόδικους, κατάδικους και κρατούμενους με ηλεκτρονικά βραχιολάκια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Ο Νίκος Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Όχι επειδή κάνει απεργία πείνα��, ούτε επειδή το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε έγινε στο όνομα κάποιας «ιδέας», έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση γιατί οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα. Το κράτος έχει ευθύνη για την υγεία και την εκπαίδευσή τους.

Το Ποτάμι καλεί τα παλιά κόμματα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντί να επαναλαμβάνουν ευχολόγια για να συγκινήσουν τους συντηρητικούς ή τους «επαναστατημένους» της κοινωνίας, να συμφωνήσουν να επανεξετασθεί συνολικά η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές και κατά προτεραιότητα το σύστημα των αδειών καθώς και το δικαίωμα των κρατουμένων να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Και βέβαια να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος του ν.4205/2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια (βραχιολάκια) που θα επιτρέψει τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς τον φόβο των αποδράσεων». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top