Σαμαράς:Δεν είναι εύκολη η διαπραγμάτευση,με περιμένει δύσκολη μέρα στο γραφείο

"Η Ελλάδα δεν είναι η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης" είπε στην Στέγη Γραμμάτων

Σαμαράς:Δεν είναι εύκολη η διαπραγμάτευση,με περιμένει δύσκολη μέρα στο γραφείο

«Έχουμε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε εξέλιξη και με περιμένει μια πολύ δύσκολη ημέρα στο γραφείο». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά για το μέιλ που έστειλε τα χαράματα η τρόικα.

Μιλώντας ως κεντρικός καλεσμένος ναυτιλιακού συνεδρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο κ.Σαμαράς τόνισε πως «αν και εστιάζουμε στην επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας δεν ξεχνούμε που θέλουμε να πάμε».

Όπως είπε στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές για να μπορέσει η Ελλάδα σε ορίζοντα τριών με πέντε ετών να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις πιο ανταγωνιστικές χώρες.

«Δεν βρισκόμαστε στην αφετηρία, είμαστε καθ' οδόν προς τους στόχους μας», συνέχισε ο Α. Σαμαράς τονίζοντας με σημασία ότι η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει σταθερότητα, παραμονή στην Ευρωζώνη και διατήρηση ανάπτυξη.

«Η Ελλάδα δεν είναι η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης αλλά ένα οχυρό σταθερότητας», τ��νισε αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top