Τα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ήρθε η πολυπόθητη απάντηση της Τρόικας – Ζητά διευκρινήσεις και δεσμεύσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της στην Αθήνα ακόμα και το Σάββατο

Τα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ήρθε η πολυπόθητη απάντηση της Τρόικας – Ζητά διευκρινήσεις και δεσμεύσεις

​Εξελίξεις είχαμε μέσα στη νύχτα, καθώς τα ξημερώματα η τρόικα έστειλε με email την πολυπόθητη απάντησή της στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να επιτευχθεί συμφωνία και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο email αυτό, οι δανειστές ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα δημοσιονομικά μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση, καθώς και πιο ρητές δεσμεύ��εις σε κάποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Παρ’ όλ’ αυτά, ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα δεν έχει ακόμα καθοριστεί, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για προσπάθειες ώστε να επιστρέψει το Σάββατο και έστω και την ύστατη ώρα να πάμε στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου με κάποιου είδους συμφωνία.

Πάντως, πηγές από τους δανειστές, τονίζουν ότι δεν αποκλείουν μια επιστροφή τους το Σάββατο, όμως θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος γύρος συζητήσεων και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ημερομηνία.

Εκτιμούν μάλιστα ότι η παράταση του μνημονίου είναι δεδομένη και ότι ο Δεκέμβριος έχει πλέον χαθεί.

Φαίνεται λοιπόν, ότι η τρόικα παραμένει δύσπιστη ως προς την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού με τα μέτρα των 980 εκατ. ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση και των επιπλέον 500 εκατ. ευρώ αν οι προβλέψεις της διαψευστούν και ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για το πώς θα καλυφθεί η τρύπα αυτή, την οποία το ΔΝΤ την υπολογίζει στα 2,5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το βράδυ, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε παράλογες δεσμεύσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top