Χρυσοχοΐδης: μέχρι το 2020 πρόσβαση σε πολύ γρήγορο Ίντερνετ

Τι προανήγγειλε ο υπουργός για τις ψηφιακές υποδομές

​Πρόσβαση στο Ίντερνετ με ταχύτητες άνω των 30Mbps για όλους και άνω των 100Mbps στο 50% των ελληνικών νοικοκυριών μέχρι το 2020, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοιδης, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, , οι επενδύσεις για την επίτευξη των στόχων θα ξεπεράσουν έως το 2020 τα 2,8 δισ. ευρώ και μπορεί να ανέλθουν έως 4,3 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων θα προκύψει από τον ιδιωτικό τομέα, με το Δημόσιο να εστιάζεται στη δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου για τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, αλλά και παρέμβαση σε περιοχές όπου η αγορά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

«Σήμερα η ευρυζωνικότητα, τόσο σε επίπεδο κάλυψης, όσο και σε επίπεδο διείσδυσης, γίνεται όρος βιωσιμότητας σε κάθε εξωστρεφή υπηρεσία και παγκόσμια ατμομηχανή της ανάπτυξης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, τονίζοντας πως η Ελλάδα μειώνει τις ανισότητες, καθώς η ταχύτητα των δικτύων μειώνει το πρόβλημα επικοινωνίας και διακίνησης που προκαλείται από το ανάγλυφο της χώρας, με τα διεσπαρμένα νησιά και τους επάλληλους ορεινούς όγκους.