Τι συμφώνησαν Υπουργός Δικαιοσύνης και ΣΕΒ

Για την επιτάχυνση στην απονομή του Δικαίου

Τι συμφώνησαν Υπουργός  Δικαιοσύνης και ΣΕΒ

Τη βούλησή τους για παράλληλη δράση για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων, επιβεβαίωσαν σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ επέδωσε στον Υπουργό την ολοκληρωμένη έκθεση του Παρατηρητήριου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για την επιτάχυνση της απονομής της διοικητικής δικαιοσύνης και της επίλυσης διαφορών. Με την έκθεση αυτή, ο ΣΕΒ κατέθεσε 92 συγκεκριμένες, ιεραρχημένες δράσεις και έναν ολοκληρωμένο οδικό μεταρρυθμιστικό χάρτη, που καλύπτουν όλα τα κρίσιμα πεδία παρέμβασης, όπως είναι η εξωδικαστική επίλυση διαφορών, η βελτίωση της δικαστικής διοίκησης και της αποτελεσματικότητας των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς και η καλύτερη λειτουργία του κράτους.

Τα βασικά συμπεράσματα και οι κατευθύνσεις της έκθεσης είχαν συζητηθεί διεξοδικά στην ημερίδα διαβούλευσης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στις 25 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 200 στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και του νομικού κόσμου της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top