Σαμαράς: Είναι ώρα να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες δυνατότητες μας

«Η ελληνική οικονομία αναγεννιέται»

Σαμαράς: Είναι ώρα να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες δυνατότητες μας
Το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία αναγεννιέται και γίνεται ελκυστική για τους ξένους επενδυτές έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς σε ηχογραφημένο μήνυμά του στο 16ο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Capital Link για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη, με θέμα «Επενδύοντας στην ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλης σπουδαιότητας» το φόρουμ, σημειώνοντας πως ενισχύει ακόμη περισσότερο τους στενούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, μεταδίδοντας πληροφορίες προς την αμερικανική επενδυτική κοινότητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε βέβαιος πως «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να γίνει ακόμη πιο καθοριστική και αμοιβαία επωφελής», ενώ χαρακτήρισε το φετινό φόρουμ εξέχουσας σημασίας «δεδομένων των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει στην ελληνική οικονομία, η οποία ήδη αναγεννιέται».

«Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες υπέστησαν αιματηρές θυσίες και λιτότητα. Τώρα χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων όλοι οι τομείς χαρακτηρίζονται από εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι Έλληνες πρέπει «να εκμεταλλευτούμε τώρα τις αναμφισβήτητες δυνατότητες μας, τους φυσικούς μας πόρους, τον ορυκτό πλούτο μας αλλά και το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό μας για να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις».

«Η Ελλάδα κατάφερε να συμμαζέψει την οικονομία της τα τελευταία 2 χρόνια σε ασυνήθιστα γρήγορο και αποτελεσματικό ρυθμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας πως η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε όρους δημοσιονομικής προσαρμογής, πρώτη σε διαρθρωτικά πλεονάσματα στην ευρωζώνη, πρώτη σε ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο του 2014 και ανάμεσα στους πρώτους στις προβλέψεις για ανάπτυξη το 2015. «Την ίδια ώρα, προωθούμε μεταρρυθμίσεις φιλικές για τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Δεν ξεχνούμε ότι οι φίλοι μας πέρα από τον Ατλαντικό μας βοήθησαν και ήδη απολαμβάνουμε τους καρπούς της κοινής προσπάθειάς μας καθώς οι διεθνείς επενδυτές σπεύδουν στην Ελλάδα, ενώ οι υπάρχουσες επιχειρήσεις αυξάνουν την παραγωγή και της δραστηριότητά τους» σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Το success story της Ελλάδας είναι success story της Ευρώπης,. Αλλά ξέρω ότι θα κάνει περήφανους και όλους τους Ελληνοαμερικάνους. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο φόρουμ σας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top