Νίπτει τας χείρας του για το αίτημα του Ρωμανού ο Αθανασίου

Πετάει το μπαλάκι στο αρμόδιο Συμβούλιο

Νίπτει τας χείρας του για το αίτημα του Ρωμανού ο Αθανασίου
Την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου για τον Νίκο Ρωμανό και τον Ηρακλή Κωστάρη, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει ως προς τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων.

«Ο υπουργός, για να διευκολύνει τη συνέχιση της εκπαίδευσης των κρατουμένων, σε περίπτωση μη χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας σε αυτούς, προτείνει κατ' αρχήν να προβλεφθεί από το υπουργείο Παιδείας η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του υπουργείου.

«Τα θέματα που ανακύπτουν σχετικά με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα εξεταστούν κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας».

Στην ανακοίνωσή τονίζεται επίσης ότι δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και κατάρτιση των κρατουμένων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα για τη χορήγηση ή μη εκπαιδευτικών αδειών.

Ο κ. Αθανασίου καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο των αρμοδίων οργάνων. Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο Συμβούλιο του οποίου προϊσταται εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υποδίκους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση.

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: ''Ο Ρωμανός πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές του''
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top