Μεϊμαράκης: Πρώτα συναίνεση για την εκλογή του ΠτΔ και μετά εκλογές

"Έτσι θα μπορέσει το πολιτικό σύστημα να βγει απ'το κλίμα της πολιτικής αστάθειας"

Μία μίνιμουμ συναίνεση, που θα δεσμεύει το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα, έστω στο όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το αν θα διεξαχθούν ή όχι πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο, πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με δήλωσή του στην εφημερίδα Real News.

«Επειδή η χώρα αυτή τη στιγμή περνάει τον πιο δύσκολο κάβο και καλείται να επιλύσει ταυτόχρονα πολύ σοβαρά θέματα στην οικονομία (συμφωνία με την τρόικα και σχέδιο εξόδου επόμενης μέρας), στα εθνικά (ΑΟΖ, ελληνοτουρκικά), στα θεσμικά (αναθεώρηση συντάγματος) και αυτή την περίοδο βρίσκεται στην αβεβαιότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, προέχει τουλάχιστον να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο και να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συμφωνία στο πρόσωπο αυτή τη στιγμή είναι αναγκαία και απαραίτητη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Μεϊμαράκης

Στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, είναι να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την κυβέρνηση να προσδιορίζει ταυτόχρονα και την ημερομηνία των εκλογών.

Αν πάλι δεν καρποφορήσουν οι ψηφοφορίες ή δε συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, να έχει επιτευχθεί η ελάχιστη αναγκαία -όπως τη χαρακτηρίζει- συναίνεση σε κοινό πρόσωπο, το οποίο θα ψηφιστεί μετά τις εκλογές.

Μόνο έτσι εκτιμά ο κ. Μεϊμαράκης ότι θα μπορέσει το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει σταδιακά σε βήματα απεμπλοκής από το κλίμα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μίνιμουμ συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας θα λειτουργήσει ως "βαλβίδα εκτόνωσης στο εσωτερικό", και ταυτόχρονα "θα εκπέμψει μήνυμα πολιτικής σταθερότητας στο εξωτερικό".

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top