Νέο κόμμα ιδρύει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκος

«Ρίζες» το όνομά του

​Την πρόθεσή του να ιδρύσει πολιτικό κόμμα ανακοίνωσε στην εκπομπή Live U στο Star, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

«Εγώ και αρκετοί άλλοι ετοιμάζουμε ένα νέο κόμμα. Υπάρχει μία τάση στον ευρύτερο χώρο μας, που είναι ο κεντροδεξιός και δεξιός χώρος, η οποία τάση λέει ότι υπάρχει κάποιο κενό ανάμεσα στη ΝΔ, η οποία έχει πλέον πιο κεντρώα πολιτική και στα άλλα κόμματα της δεξιάς. Το κενό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί από ένα αμιγώς δεξιό κόμμα. Γίνονται λοιπόν αρκετές συζητήσεις, ανιχνευτικές και άλλες πιο προχωρημένες για την πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου δεξιού κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την παράδοσή μας, με την ορθοδοξία φυσικά και με τον χώρο των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων γενικότερα. Τέ��οιες συζητήσεις γίνονται και είναι πολύ προχωρημένες», αποκάλυψε ο κ. Μπαλτάκος.

Όπως τόνισε μάλιστα, αν υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οι άνθρωποι που δουλεύουν για το νέο αυτό κόμμα, βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

«Υπάρχει μια ετοιμότητα και ο χρόνος μέχρι να γίνουν εκλογές είναι υπεραρκετός. Το θέμα είναι αν υπάρχει σκοπιμότητα. Εκείνο που θέλουμε να κάνουμε όλοι εκείνοι που συζητάμε γι’ αυτό το ζήτημα δεν είναι να κάνουμε κακό στην παράταξή μας, ούτε να κάνουμε κακό στη χώρα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι καλό και συνεπώς μας απασχολεί η σκοπιμότητα δημιουργίας μιας τέτοιας κίνησης», διευκρίνισε ο κ. Μπαλτάκος.

Όσο για το όνομα του κόμματος που σκέφτονται να δημιουργήσουν; Ο πρώην Γενικός Γραμματέας απάντησε:

«Η σκέψη είναι να το πούμε Ρίζες. Εμείς είμαστε κοντά στην παράδοση, πιστεύουμε στην παράδοση και στην ορθόδοξη παράδοση του ελληνικού λαού και γι’ αυτό νομίζουμε ότι η λέξη Ρίζες είναι η πιο εκφραστική».

Ο κ. Μπαλτάκος κατονόμασε μάλιστα τον κ. Ζώη και τον κ. Καπερνάρο, ανάμεσα στους ανθρώπους που συμφωνούν με την δημιουργία της κίνησης αυτής, ενώ αναφέρθηκε και στις σημερινές σχέσεις του με τον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω και θα πω ένα ποίημα του Ρίτσου: “καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα”. Αυτό θα πει ότι δεν χρειάζεται να επικοινωνείς με κάποιον, με τον οποίο γνωρίζεσαι καλά. Οι λ��ξεις και οι φράσεις είναι γι’ αυτούς που δεν γνωρίζονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top