Σαμαράς: Αλλάξτε στάση για τον ΠτΔ και το συζητάμε- Τσίπρας: Εκλογές ΤΩΡΑ

Νέα κόντρα κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ένα άρθρο του πρωθυπουργού

Σαμαράς: Αλλάξτε στάση για τον ΠτΔ και το συζητάμε- Τσίπρας: Εκλογές ΤΩΡΑ

​Μήνυμα στην τρόικα και στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ο πρωθυπουργός με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά με τόσες μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, οι δανειστές δεν θα πρέπει να εγείρουν παράλογες απαιτήσεις.

«Όταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι τάχα 'δεν κάνουμε αρκετά. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά το πιο σημαντικό μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι η πολιτική σταθερότητα» γράφει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός τη στιγμή που η τρόικα επιμένει στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων για το Ασφαλιστικό, αυξήσεις στο ΦΠΑ και περικοπές σε συντάξεις.

Ο κ.Σαμαράς θέτει το δίλημμα αν «θα μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το «μόνο εμπόδιο πια για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙZΑ λέγοντας ότι «πήγαν προχθές στο Λονδίνο και απέδειξαν ότι το οικονομικό τους πρόγραμμα ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας! Κάνουν ό,τι μπορούν για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα».

«Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο - στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές ΤΩΡΑ - Δεν πρόκειται να υπάρξει συναίνεση στο μνημονιακό έγκλημα

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη του κόμματος στη Λαμία, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού που ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλλουν» και ότι στο μόνο πράγμα που θα μπορούσαν να συναινέσουν είναι «τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα».

Σήμερα με ανακοίνωση της, η Κουμουνδούρου, σχολίασε σε ανακοίνωση πως «το άρθρο του κ. Σαμαρά μαρτυρά το φόβο της κυβέρνησης μπροστά στην επικείμενη κατάρρευσή της»

Το άρθρο του πρωθυπουργό, συνιστά για τον ΣΥΡΙΖΑ «μια διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα το μνημονιακό πρόγραμμα, αλλά και μια επαναφορά των φαύλων διλημμάτων και της καταστροφολογίας προς τον ελληνικό λαό».

«Στο μόνο που έχει δίκιο ο πρωθυπουργός είναι ότι "το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει", με το φως να έρχεται σύντομα με τη νωπή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Συναίνεση στο μνημονιακό έγκλημα δεν πρόκειται να υπάρξει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top