Παπανδρέου μέσω Ελενόπουλου: Λυτρωτική η πρότασή μου για το ΠΑΣΟΚ

Αιχμές για την ηγεσία του κόμματος - Επίθεση σε ΝΔ και τρόικα

Παπανδρέου μέσω Ελενόπουλου: Λυτρωτική η πρότασή μου για το ΠΑΣΟΚ

Μια ημέρα μετά την συγκέντρωση των πυρήνων νέων του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη, με παρέμβαση του ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γ.Ελενόπουλος υπεραμύνεται της πρότασης του πρώην πρωθυπουργού για συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ και αλλαγή ηγεσίας.

Ο κ. Ελενόπουλος χαρακτηρίζει την πρόταση "πολιτική και λυτρωτική" τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα.

«Είναι μια πρόταση υπέρβασης του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται το Κίνημα» λέει ο κ.Ελενόπουλος επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες, γι' αυτό, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως λέει «το αδιέξοδο διαμορφώθηκε από επιλογές που απαξίωσαν πολιτικά τη διαχρονική προσφορά του στον τόπο. Απαξίωσαν την τιτάνια προσπάθεια που κλήθηκε να φέρει σε πέρας, για τη σωτηρία της χώρας».

«Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για τις προσυνεδριακές διαδικασίες που προκηρύχθηκαν (σ.σ. της Δημοκρατικής Παράταξης) είναι απογοητευτική, κατά κοινή ομολογία» συνεχίζει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και μιλά για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Κινήματος (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ) και όχι της Δημοκρατικής Παράταξης τονίζοντας ότι η πρόταση Παπανδρέου «προσθέτει - δεν αφαιρεί, πολλαπλασιάζει - δεν διαιρεί».

Απαντώντας σε όσους μιλούν για αποσταθεροποίηση της χώρας από την πρόταση, λέει ότι «δεν ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που έκανε την τελευταία διαπραγμάτευση, με τα γνωστά αποτελέσματα».

Ο κ.Ελενόπουλος κάνει λόγο για διαπραγμάτευση χωρίς σχέδιο από την παρούσα συγκυβέρνηση, ασκώντας κριτική ακόμη και στην τρόικα, η οποία με τις «δ��μοσιονομικές περικοπές και τα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα» διαιώνισε «τις ανισότητες ενός άδικου πολιτικοοικονομικού συστήματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top