Τσίπρας: Εκλογές ΤΩΡΑ πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες

Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο από την Λαμία

Τσίπρας: Εκλογές ΤΩΡΑ πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Λαμία. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «διαδικασία εκτροπής» την διαδικασία εκλογής Προέδρου και «πολιτικά ανήθικη» την προσπάθεια να βρεθούν οι 180 βουλευτές.

«Θέλουν να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους, να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Τη χώρα θέλουν να την μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατ��έψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό. Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας.

Σχολιάζοντας το διαπραγματευτικό θρίλερ με την τρόικα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κορύφωση του δράματος».

«Οι κωμωδοί γίνονται για άλλη μια φορά τραγωδοί» είπε ο κ.Τσίπρας και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης .

«Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί, μιλώντας για μέτρα μεν αλλά ανώδυνα δε. Αργότερα δηλώνει αιφνιδιασμένη για το πόσο σκληροί και ανάλγητοι είναι αυτοί οι δανειστές μας. Και ακολούθως διακόπτει τις συνομιλίες για να το ξανασκεφτεί. Και τότε αρχίζει το γνωστό σίριαλ της κινδυνολογίας….Από ότι φαίνεται το δίδυμο της συμφοράς, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι έτοιμοι για μια ακόμη φορά να ξαναθυσιαστούν και να ξανασώσουν τη χώρα» είπε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε «Με τον ίδιο πάντα δραματικό και εντυπωσιακό τρόπο, αποδεχόμενοι κι άλλα σκληρά μέτρα, σε μια κοινωνία γονατισμένη, σε μια χώρα λεηλατημένη, σε έναν λαό εξευτελισμένο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η μόνη λύση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα σχέδιο σωτηρίας και ανόρθωσης της Ελλάδας, που θα το αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Ο κ.Τσίπρας ζήτησε εκλογές τώρα, πριν έρθουν τα νέα σκληρά μέτρα και οι συμφωνίες για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση. Για να εκλεγεί πρόεδρος που θα εκφράζει πραγματική τη λαϊκή πλειοψηφία και την εθνική ομοψυχία.

«Υπάρχει, όμως, τον τελευταίο καιρό και άλλη μια προπαγάνδα: Η προπαγάνδα της λείανσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε, θα λειάνει τις θέσεις του. Θα κάνει πίσω σε όσα έχει δεσμευτεί, γιατί αυτό επιβάλλει η δύσκολη πραγματικότητα των δανειστών και της συντηρητικής Ευρώπης» πρόσθεσε με αφορμή και το φερόμενο εμπιστευτικό email του επενδυτή του Capital Τ.Σπόνερ που διέρευσε στο διαδίκτυο.

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σημείωσε τις προτάσεις του κόμματός του στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12000 ευρώ και του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά της 13ης σύνταξης, η δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας και τράπεζας ειδικού σκοπού για μικρομεσαίους και αγρότες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top