Εισαγγελία Εφετών: Οι ισχυρισμοί Καμμένου στερούνται βασιμότητας

Για την πρώτη έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

Απορρίπτει τις αιτιάσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις οποίες μπήκε βιαστικά στο αρχείο η πρώτη έρευνα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Εισαγγελία Εφετών.

Μάλιστα, εκδόθηκε ανακοίνωση – κάτι σπάνιο για την Εισαγγελία- που φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας Διευθυνούσας την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, κ.Γεωργίας Τσατάνη η οποία αναφέρει: «Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί και τεθεί στο αρχείο, υπήρξε προϊόν διεξοδικής έρευνας και βασάνου από πλευράς του διενεργήσαντος αυτή, ειδικότερα δε τα υπό του κ. Παναγιώτη Καμμένου κατατεθέντα την 23/10/14 δεν εισέφεραν σαφή στοιχεία για το υπό έρευνα αδίκημα. Τα περί του αντιθέτου υποστηριχθέντα περί εσπευσμένης περαίωσεως αυτής στερούνται βασιμότητος».

Όλη η ανακοίνωση:

«Κατόπιν παραγγελίας της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ανασύραμε από το αρχείο την δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από την διενέργεια εμπεριστατωμένης προκαταρκτικής εξέτασης από τον αντεισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και πλήρως αιτιολογημένης πορισματικής αναφοράς του για την ανυπαρξία οποιονδήποτε ενδείξεων για το αδίκημα δωροδοκίας βουλευτή, τετελεσμένης ή σε απόπειρα και παραγγείλαμε την περαιτέρω διερεύνηση ενόψει νεωτέρων στοιχείων.

Η έρευνα διεξάγεται από τον ίδιο αντεισαγγελέα Εφετών και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί και τεθεί στο αρχείο, υπήρξε προϊόν διεξοδικής έρευνας και βασάνου από πλευράς του διενεργήσαντος αυτή, ειδικότερα δε τα υπό του κ. Παναγιώτη Καμμένου κατατεθέντα την 23/10/14 δεν εισέφεραν σαφή στοιχεία για το υπό έρευνα αδίκημα. Τα περί του αντιθέτου υποστηριχθέντα περί εσπευσμένης περαίωσεως αυτής στερούνται βασιμότητος»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top