ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – "Υπό εξαφάνιση" η ΔΗΜΑΡ

Πιο δημοφιλής ο Θεοδωράκης-Διχασμένοι οι Έλληνες για την εκλογή του ΠτΔ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – "Υπό εξαφάνιση" η ΔΗΜΑΡ

​Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

prothesi.jpg

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,5 %, η ΝΔ 20% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΠΟΤΑΜΙ με 6,0 %, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ Ελιά (το ΠΑΣΟΚ δηλαδή) 3,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες (3%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 17%

(Υποσημείωση τα ποσοστά κάτω από τις μπάρες αναφέρονται στον προηγούμενο μήνα)

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η ΔΗΜΑΡ δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό πολύ χαμηλότερο του 3% και πιο συγκεκριμένα 0,5%, ενώ ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη φαίνεται να έχει ήδη "εξαφανιστεί"!

Στο μέτωπο της προεδρικής εκλογής, οι πολίτες εμφανίζονται απόλυτα «διχασμένοι», με το 46% να απαντά πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι «η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα», ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό κρίνει πως θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Ανεξαρτήτως προτίμησης, το 47% πιστεύει πως κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους, ενώ μόλις το 42,5% προβλέπει πως η παρούσα Βουλή θα βρει το πρόσωπο που θα κερδίσει τη στήριξη 180 εδρών.

Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους εμφανίζονται απαισιόδοξοι και σε αυτή την έρευνα με το 65,5% να πιστεύει πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί «να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση». Στον αντίποδα το 25,5% τοποθετείται θετικά.

Όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top