Χαρδούβελης στη Βουλή:Τα πολύ δύσκολα τελείωσαν-Μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2015

Χαρδούβελης στη Βουλή:Τα πολύ δύσκολα τελείωσαν-Μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης

​Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος εγκρίθηκε με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών.

«Η οικονομία αλλάζει σελίδα και αφήνουμε πίσω τα δύσκολα χρόνια» τόνισε ο κ.Χαρδούβελης, υπογραμμίζοντας πως με «τον προϋπολογισμό αυτόν, ολοκληρώνεται μια τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έλληνες π��λίτες, τα αποτελέσματα της οποίας επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει στη χώρα προσήλωση στη σωστή δημοσιονομική πολιτική».

«Τα πολύ δύσκολα, η κακή κατάσταση, νομίζω πως έχουν τελειώσει», πρόσθεσε, τονίζοντας πως το ζητούμενο από δω και πέρα είναι η ανάπτυξη.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο το 2015 και ότι θα συνεχιστεί η αποκατάσταση των αδικιών και η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη μείωση των δαπανών για κοινωνικές παροχές, ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε πως «αυτό κάποτε θα αλλάξει, αλλά θα πρέπει πρώτα η χώρα να σταθεί στα πόδια της».

Σε κάθε περίπτωση όπως διαβεβαίωσε ο κ.Χαρδούβελης «ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί και θα οδηγήσει στην επίτευξη υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος για τρίτη χρονιά, βασιζόμενου στην ορθολογική περικοπή δαπανών, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αύξηση των εσόδων και τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών».

Ο κ.Χαρδούβελης εκτίμησε ότι θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα όχι από αύξηση των φόρων, αλλά προφανώς από την μεγέθυνση της οικονομίας και σε αυτό το κομμάτι, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι τράπεζες, χρηματοδοτώντας τις επιχειρήσεις και ενισχύοντας την ρευστότητα στην αγορά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top