ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κίνηση-ΜΑΤ από το Μαξίμου για να «γλυκάνει» το ΔΝΤ

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το αδιέξοδο του Παρισιού

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κίνηση-ΜΑΤ από το Μαξίμου για να «γλυκάνει» το ΔΝΤ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις μετά το "ναυάγιο" του Παρισιού. Το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να «μαλακώσει» την άκαμπτη στάση του ΔΝΤ προχωρά σε μια κίνηση-ματ, αλλάζοντας τα δεδομένα στην σκακιέρα της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ θα συνεχιστεί όσο θα υπάρχει και η πιστωτική γραμμή ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα ��ο Ταμείο εκτός από τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου που αρχικά του επεφύλασσαν, θα έχει και σημαντικό ρόλο στον «κουμπαρά» της πιστωτικής γραμμής. Η Ελλάδα δηλαδή θα έχει στην διάθεση της ένα "δίχτυ ασφαλείας", εκτός από τα αδιάθετα κεφάλαια του ΤΧΣ και τις δόσεις που προβλέπονταν στο πρόγραμμα να λάβει η χώρα από το Ταμείο το 2015 και το 2016. Τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιήσει βεβαίως η Ελλάδα μόνο στην περίπτωση που της κλείσουν την πόρτα οι αγορές.

Όπως είπε και νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ε.Βενιζέλος, θα υπάρξει αυτό το νεο καθεστώς του ECCL (ενισχυμένη γραμμή στήριξης) που είναι ενα προληπτικός θώρακας προστασίας της χώρας.

"Με το ΔΝΤ υπάρχει ενα πρόγραμμα που λήγει το 2016. Είμαστε σε θέση αυτο το πρόγραμμα να το χρησιμοποιούμε όταν το έχουμε ανάγκη" είπε νωρίτερα ο κ.Βενιζέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top