Η απάντηση της Σπυράκη στην πρό(σ)κληση Μιλοσόσκι για να ανέβουν στον Όλυμπο

«Ελπίζω η επιλογή να μην έχει σχέση με τα περί “Μεγάλης Μακεδονίας”»

Η απάντηση της Σπυράκη στην πρό(σ)κληση Μιλοσόσκι για να ανέβουν στον Όλυμπο
Στη θέση του έβαλε τον Αντόνιο Μιλοσόσκι η Μαρία Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε στην πρό(σ)κληση του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπίων για να ανέβουν μαζί στον Όλυμπο κρατώντας τις σημαίες των χωρών, ξεκινώντας με μια υπενθύμιση ότι η σημαία της χώρας του είναι αυτή που υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί μετά την ενδιάμεση συμφωνία και τον κάλεσε να μην επαναλάβει προκλητικές ενέργειες όπως αυτή πριν από περίπου 2 μήνες στον Μύτικα.

«Καταλαβαίνω ότι σαφώς παραδέχεστε ότι η προηγούμενη συμπεριφορά σας με τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στον Όλυμπο ήταν απορριπτέα. Και προφανώς δεν συνάδει με τη θέση σας. Και θεωρώ πως αυτό είναι μία πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος εδώ που είμαστε. Και προφανώς προτείνετε να ανέβουμε στον Όλυμπο με την ελληνική σημαία και με τη σημαία της ΠΓΔΜ, το σύμβολο που υιοθετήσατε μετά την ενδιάμεση συμφωνία. Θα ήθελα πραγματικά να ελπίζω ότι η προτίμησή σας στον Όλυμπο δεν έχει να κάνει με τις διαρκείς αναφορές που κάνουν τα ΜΜΕ σας στο ελληνικό βουνό ως φυσικό όριο της “μεγάλης Μακεδονίας” που ορισμένοι στη χώρα σας ονειρεύονται» τονίζει η κα Σπυράκη, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καταδικάσει αυτές τις «εμμονές».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει δείξει την καλή της θέληση για το θέμα της ονομασίας και καλεί τα Σκόπια να κάνουν το ίδιο στο πλαίσιο της εύρεσης μιας κοινά αποδεκτής ονομασίας, μιας ονομασίας η οποία θα χρησιμοποιείται έναντι όλων.

«Βρίσκω στοιχείο προόδου ότι ο κ. Μιλοσόσκι σήμερα εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι αυτό που έγινε τον Σεπτέμβριο ήταν κάτι το οποίο δεν θα επαναληφθεί ενδεχομένως» κατέληξε η κα Σπυράκη. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top