Ε. Βενιζέλος: «Πιθανή παράταση του Μνημονίου»

Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου;

​Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του Μνημονίου, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Το πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι η τελευταία δόση να εκταμιευθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Εάν, για τεχνικούς λόγους, δεν έχουν ολοκληρωθεί ορισμένες διαδικασίες, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια παράταση, αλλά όχι νέο Μνημόνιο», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε:

«Το ΔΝΤ έχει ένα πρόγραμμα το οποίο εμείς μπορούμε να χρησιμοποιούμε όταν το έχουμε ανάγκη. Στόχος μας είναι να βγούμε ομαλά στις αγο��ές».

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε όμως και τα όσα συζητήθηκαν με τους κυρίους, Χαρδούβελη, Βρούτση, Μητσοτάκη και Μαυραγάνη.

«Μας ενημέρωσε η αντιπροσωπεία για τις συζητήσεις στο Παρίσι, οι οποίες ήταν δύσκολες βέβαια. Αλλά είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τελικής διαπραγμάτευσης. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνο για το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας. Το βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης. Θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας σε σχέση με τις συντάξεις. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και θα κάνουμε όλα όσα πρέπει για να προστατεύσουμε τα θετικά στοιχεία που διαφαίνονται όπως είναι ο ρυθμός ανάπτυξης, το πρωτογενές πλεόνασμα, η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού συστήματος».

Τέλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας με νόημα ότι:

«Όποιοι νομίζουν ότι είναι εύκολα τα πράγματα ότι μπορεί να κάνει κανείς μια εύκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, τους Ευρωπαίους με το ΔΝΤ ή της αγοράς κάνει λάθος. Χρειάζεται συναίνεση, χρειάζεται συσπείρωση και ενότητα γιατί δυστυχώς όλοι όσοι παράγουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια λειτουργούν αρνητικά σε σχέση με τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας. Για να έχουμε ισχύ και πειστικότητα και για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το μπρα ντε φερ που γίνεται πρέπει να έχουμε πίσω μας την κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις και δεν πρέπει παράγουμε εμείς αστάθεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top