Δεν αποκλείει παράταση του μνημονίου η Σ. Βούλτεψη

«Είχαμε μια καλή και γόνιμη συζήτηση»

Δεν αποκλείει παράταση του μνημονίου η Σ. Βούλτεψη

​Για έντονες συζητήσεις και διαφωνίες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, όμως όπως είπε αυτή η συνάντηση είχε και τις γόνιμες και θετικές στιγμές της.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούμε στις ελληνικές θέσεις, διευκρινίστηκαν διάφορες ασάφειες, ακούστηκαν οι απόψεις, ξέρουμε πού βρισκόμαστε, έγινε πρόοδος σε μια σειρά θέματα, αλλά παρέμεινε η διαφωνία στο δημοσιονομικό κενό. Η Ελλάδα παρέμεινε στη θέση της ότι δεν δέχεται μέτρα που μπορεί να πλήξουν την ανάπτυξή της ή μέτρα που σχετίζονται με φορολογία, με μισθούς και συντάξεις και μπορούμε να πούμε ότι σε επιχειρήματα η Ελλάδα υπερτερεί», είπε η κα. Βούλτεψη, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα κάνουν όλα τα αναγκαία για να επι��τρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του μνημονίου.

«Αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση τεχνικής φύσεως για ένα μήνα στο Μνημόνιο. Θα βρεθούν λύσεις για να είμαστε τον καινούργιο χρόνο σε νέα φάση», τόνισε.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τους ότι δημιουργούν ένα πολύ αρνητικό κλίμα και στοχοποιούν βουλευτές για να μην βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή.

«Καιρό τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε βουλευτή που επιθυμεί την ομαλότητα και θέλει να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top