Χ. Πρωτόπαπας: «Η τρόικα ζητά μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων. Λέμε δεν γίνεται»

Αποκαλύψεις για το σκληρό μπραντεφέρ στο Παρίσι

​«Η τρόικα ζητά παράλογα πράγματα και δεν καταλαβαίνει τίποτα». Μ’ αυτή τη φράση ο Χ. Πρωτόπαπας περιέγραψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τη σκληρή διαπραγμάτευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, αποκαλύπτοντας ότι ζητά από την ελληνική κυβέρνηση περαιτέρω μείωση των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας.

«Εδώ και δύο χρόνια η τρόικα μας λέει ότι δεν θα βγει ο προϋπολογισμός, ότι δεν θα πετ��χουμε τους στόχους και έχει διαψευστεί. Δύο χρόνια έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, έχουμε πιάσει τους στόχους και το ίδιο συνέβη και φέτος», είπε ο κ. Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι η διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έγκειται αποκλειστικά στο θέμα του προϋπολογισμού.

Ο κ. Πρωτόπαπας, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στη Βίλα Σαΐντ, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν συγκλίσεις σε αρκετά θέματα και ότι ουσιαστικά υπάρχει συμφωνία στα περιφερειακά θέματα, όμως το μείζον αγκάθι είναι ο προϋπολογισμός, με το χάσμα να φαντάζει αγεφύρωτο.

«Ο προϋπολογισμός μπορεί να επιτευχθεί απολύτως και να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Η τρόικα θέλει να αντικαταστήσουμε τα άλλα κονδύλια με περικοπή των συντάξεων και αύξηση των φόρων. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε, στο Παρίσι, έγιναν εξαιρετικά σκληρές και επίπονες συζητήσεις και επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να κόψει συντάξεις.

«Δεν ζητάμε χάρες, ζητάμε να αναγνωρίσουν τις θυσίες μας και να σεβαστούν τις προτάσεις που έχουμε κάνει», είπε ο κ. Πρωτόπαπας, αποκλείοντας προς το παρόν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Δεν έχουμε φτάσει εκεί. Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης. Δεν θα δεχθούμε παράταση του μνημονίου. Θέλουμε συμφωνία για αξιολόγηση και θέλω να πιστεύω πως πέρα από την σκληρότατη στάση που επέδειξε η τρόικα και κυρίως το ΔΝΤ, υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στην ηγεσία της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, οι οποίοι θα σκεφτούν διαφορετικά, θα καταλάβουν τι έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και θα δεχθούν τις απόψεις της ελληνικής πλευράς», είπε.

Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτα ενιαία στάση απέναντι στην τρόικα, ενώ τόνισε ότι όσοι συμβάλουν τις τελευταίες μέρες στην αστάθεια με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία και ενισχύουν έτσι την σκληρή στάση της τρόικας.

«Αυτά που ψηφίστηκαν μέχρι σήμερα είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη σήμερα για να έχουμε σωστά επιχειρήματα και να προβάλουμε τις θέσεις μας. Εάν αυτή τη στιγμή δεν δημιουργούσαμε την εικόνα μιας χώρας, η οποία λειτουργεί υπό καθεστώς πολιτικής αστάθειας, η διαπραγμάτευσή μας θα ήταν ακόμα πιο ισχυρή», κατέληξε ο κ. Πρωτόπαπας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top