Βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Δεν θα περάσουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Προειδοποιητικά μηνύματα σε κυβέρνηση και τρόικα

Βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Δεν θα περάσουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

​Προειδοποιητικά μηνύματα στο Παρίσι στέλνουν βουλευτές της συγκυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν από την Βουλή μέτρα που θα προκαλούν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Κατά την συνεδρίαση της Ειδική Διαρκής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος δεν δίστασε να εκφράσει την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά... κανένα τέτοιο πακέτο (σ.σ. ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων) δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή» είπε χαρακτηριστικά όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Κουτσούκος διεμήνυσε πως «δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε».

Νωρίτερα ο κ.Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στο Παρίσι κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού υποστηρίζοντας ότι «η τρόικα ζητά πριν από τα 62 χρόνια να μην ισχύει η συνταξιοδοτική ικανότητα για καμία κατηγορία. Ακούμε τον κ. Κουτρουμάνη να λέει ότι η τρόικα ζητά να μειωθούν οι συντάξεις κατά 20%». Είπε τέλος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να μην υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας και πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία οδηγεί σε κατεδάφιση των συντάξεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top