ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-3ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Εκτός Βουλής ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-3ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

​Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά.

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27 %, η ΝΔ 22% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 7%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 6,0% , το ΠΟΤΑΜΙ 5,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5 %.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η ΔΗΜΑΡ και ο ΛΑΟΣ δεν μπαίνουν στην Βουλή, καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό πολύ χαμηλότερα του 3% και πιο συγκεκριμένα 1,0% και 1,3% αντίστοιχα.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 28%, ενώ το 37% δηλώνει «κανείς από τους δύο».

Το 41% των πολιτών επιθυμεί μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά σε συνεννόηση μαζί τους, ενώ το 38% επιθυμεί σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη με την Τρόικα εφόσον αυτή δείχνει άκαμπτη. Ένα 13% πάντως τάσσεται υπέρ της άμεσης ρήξης με την Τρόικα χωρίς μάλιστα διαπραγμάτευση.

Ως προς την παράσταση νίκης καθίσταται σαφές το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και ότι όλο και περισσότερο ενισχύεται η αίσθηση των πολιτών πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής σε μια επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πολύ κοντά είναι και τα ποσοστά της σημερινής κυβέρνησης και μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την εκτίμηση των πολιτών για το ποια εκ των δύο κυβερνήσεων θα διαχειριζόταν καλύτερα τα Εθνικά Θέματα ή την Οικονομία.

Ταυτόχρονα, το 50% των πολιτών τάσσεται υπέρ της άποψης να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή, στις κάλπες ενώ το 44% επιθυμεί την άμεση προσφυγή της κυβέρνησης στην λαϊκή ετυμηγορία.

Η δημοσκόπηση ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21ης και 24ης Νοεμβρίου σε δείγμα 1.031 πολιτών άνω των 18 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top