Παρίσι: Γραμμή-Γραμμή βλέπουν τον προϋπολογισμό-Αύριο τα διαρθρωτικά

Αισιόδοξος ο έλληνας ΥΠΟΙΚ παρά τις μεγάλες πιέσεις

Παρίσι: Γραμμή-Γραμμή βλέπουν τον προϋπολογισμό-Αύριο τα διαρθρωτικά

​Στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ξεκίνησαν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και της τρόικας στην συνοικία του Villa Said στο Παρίσι.

eka.jpg

Το πρώτο θέμα της συνάντησης αφορούσε τον προϋπολογισμό που η κυβέρνηση έχει καταθέσει ήδη στη βουλή και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή, ενώ η ψήφισή του θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές δεν έχουν μπει ακόμη στα «καυτά μέτωπα».

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τις συνομιλίες στο Παρίσι σημειώνουν ότι η συζήτηση προχωρά αναλυτικά και εξαντλητικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι συνομιλίες του κυβερνητικού κλιμακίου με τους εκπροσώπους των δανειστών θα συνεχιστεί ως αργά το βράδυ, ενώ αύριο θα πέσουν στο τραπέζι και τα υπόλοιπα θέματα της αξιολόγησης.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών έφτασε πρώτη και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και οι εκπρόσωποι των δανειστών. Ο Γκίκας Χαρδούβελης προσερχόμενος στην συνάντηση εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλ��σμα των διαπραγματεύσεων. «Κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε σκοπός είναι να κλείσουμε. Είναι ένας τρόπος για ανταποκριθούμε σε όλα τα μέρη. Είμαστε αισιόδοξοι, θα συζητήσουμε όλα τα ανοιχτά ζητήματα ώστε η ελληνική οικονομία να συνεχίσει την δημοσιονομική της εξυγίανση και τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

Σε ερώτηση για την απαίτηση της τρόικας όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε «Είναι ένα θέμα που θα κλείσουμε. Θα το συζητήσουμε…».

Του Θάνου Αθανασίου ΄

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top